Η τσεχική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τo πρώτο δείγμα γραφής της ισχυρότερης και plug-in υβριδικής έκδοσης της νέας γενιάς της Octavia η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην έκθεση της Γενεύης που πραγματοποιείται στις αρχές Μαρτίου.

Η plug-in υβριδική Octavia vRS αναμένεται να αξιοποιήσει το ίδιο σύνολο με το ήδη γνωστό VW Golf GTE και παρόλο που προς το παρόν η Skoda δεν δημοσιοποιεί μεγέθη, η διαθέσιμη ισχύς αναμένεται να κινηθεί πέριξ των 245 ίππων «ισοφαρίζοντας» την κορυφαία απλή βενζινοκίνητη έκδοση.

Φυσικά στην περίπτωση της plug-in υβριδικής, τα μεγέθη κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα είναι σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με την απλή έκδοση, αν και θα είναι κατά τι πιο βραδεία από την βενζινοκίνητη ομόλογό της.

Εκτός από την απλή βενζινοκίνητη και υβριδική επαναφορτιζόμενη έκδοση, η Octavia vRS θα είναι επίσης διαθέσιμη και σε πετρελαιοκίνητη εκδοχή η οποία αναμένεται να εξακολουθήσει να αξιοποιεί το δίλιτρο μοτέρ EA288 σε εκδοχή ισχύος που θα αγγίζει τους 200 ίππους.

Δυστυχώς, η Skoda έχει αποκλείσει προς το παρόν ενδεχόμενο αξιοποίησης μιας διπλά υπερτροφοδοτούμενης έκδοσης του συγκεκριμένου μοτέρ με ισχύ 240 ίππων όπως ισχύει για το Kodiaq vRS.
Εκτός από την αφθονία επιλογών σε επίπεδο κινητήρων, η νέα Octavia vRS θα εξακολουθήσει επίσης να είναι διαθέσιμη σε liftback όσο πρακτικότερη station wagon έκδοση ενώ δεν θα λείψει και η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δικίνητες και τετρακίνητες διαμορφώσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας