Ο νεαρός καλλιτέχνης Daniel Arsham, με έδρα τη Νέα Υόρκη, διεξάγει αυτή τη στιγμή την έκθεση «Παρίσι, 3020» στη Γκαλερί Perrotin στο Παρίσι, και τώρα, η ίδια η γκαλερί προσφέρει μια ματιά στο εσωτερικό των έργων που εκτίθενται.

Η έκθεση «Παρίσι, 3020»

Το «Παρίσι, 3020»  αποτελεί επέκταση της σειράς  Fictional Archeology του καλλιτέχνη, που παρουσιάζει μια σειρά από γλυπτά μεγάλης κλίμακας βασισμένα σε εικονικές προτομές και ζωφόρους που βασίζονται στην κλασική αρχαιότητα. O Arsham δημιούργησε αυτήν την έκθεση παίρνοντας πρόσβαση στη Réunion des Musées Nationaux – «ένα γαλλικό εργαστήριο χύτευσης 200 ετών που αναπαράγει αριστουργήματα για πολλά από τα μεγαλύτερα εγκυκλοπαιδικά μουσεία της Ευρώπης», όπως δηλώνει η γκαλερί.

Μέσα στην έκθεση

Τώρα που οι πόρτες στο «Παρίσι, 3020» είναι ανοιχτές, η Gallery Perrotin προσφέρει μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα κομμάτια της έκθεσης. Πηγές για το σώμα της εργασίας περιλαμβάνουν κομμάτια από το Μουσείο του Λούβρου του Παρισιού, το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, το Kunsthistorisches Museum στη Βιέννη και το San Pietro στο Vincoli, με κάθε προτομή και ζωφόρο να προσαρμόζεται από τον Arsham, στις μορφές που αγαπά να δημιουργεί.

Από τον Μωυσή του Μιχαήλ Άγγελου μέχρι το Vénus de Mil, το «Παρίσι, 3020» παρουσιάζει μια σειρά έργων που ενσωματώνουν στη σχεδίασή τους ηφαιστειακή τέφρα, μπλε ασβεστόλιθο, σεληνίτη, χαλαζία και ροζ χαλαζία. Από εκεί, τα έργα ξεχωριστά και μοναδικά «διαβρώνονται» και σμιλεύονται, προτού υποβληθούν σε επεξεργασία για κρυστάλλωση.

Δείτε φωτογραφίες