Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΤ : Η Ελλάδα θα επωφεληθεί από το QE

ΕΚΤ : Η Ελλάδα θα επωφεληθεί από το QE

H Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος

H Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ έστειλε το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε θετική πορεία και μάλιστα «υπεραποδίδει σε σχέση με την πλειοψηφία των κρατών της ευρωζώνης».

Η Ελλάδα θα ενταχθεί στο QE

Ο Λουίς ντε Γκίντος τόνισε εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα μπορέσει να επωφεληθεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μόλις η χώρα μας, «αργά ή γρήγορα», επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με το τι χρειάζεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να επιτύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021, έθεσε ως προτεραιότητες την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την ισχυροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

«Όταν τα ελληνικά ομόλογα υπαχθούν στην επενδυτική βαθμίδα, που ελπίζω ότι θα έρθει αργά ή γρήγορα, ασφαλώς το ελληνικό ομόλογο θα μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», ανέφερε ο κ. ντε Γκίντος.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι μια ανταγωνιστική οικονομία και η δημοσιονομική κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό, τι ήταν πριν από 2-3 χρόνια».

«Αναγκαίο να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια»

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να μειωθούν τα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία ξεπερνούν το 40% του συνόλου των δανείων, με αποτέλεσμα να «είναι πολύ δύσκολο για τις τράπεζες να επιτύχουν τον βασικό ρόλο μιας τράπεζας να δανείζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ο κ. ντε Γκίντος χαρακτήρισε το σχέδιο «Ηρακλής» ως «σημαντικό μέσο» προς την κατεύθυνση αυτή και τόνισε ότι πρέπει να επιτευχθεί το ταχύτερο η περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων «με οποιοδήποτε μέσο».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024