Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι θα κάνεις έναν Λέοντα να σε «προσκυνήσει»

Έτσι θα κάνεις έναν Λέοντα να σε «προσκυνήσει»

Κι όμως ζητάει και συγγνώμη

Ο Λέων όλοι ξέρουμε πως είναι το περήφανο ζώδιο της φωτιάς. Που έχει κάποια στοιχεία ναρκίσσισμού με αποτέλεσμα να μη βλέπει συχνά ότι έχει άδικο και κάνει λάθη. Κι όμως μπορείς να τον κάνεις να απολογηθεί

Εγωισμός

Όλος ο εγωισμός του βασίζεται στην ωραιοπάθειά του και στο γεγονός ότι κατά βάση νιώθει μόνος του. Επειδή ακριβώς νιώθει μόνος του θα κάνει τα πάντα για να γίνει αρεστός παντού. Για αυτό «χτίζει» την εικόνα του πολλές φορές φάσει του τι πιστεύουν οι υπόλοιποι για τον ίδιο.

Έχει πολύ εγωισμό γιατί δε θέλει να πληγωθεί ή να νιώσει άσχημα, πόσο μάλλλον δε θέλει να δείξει ότι πληγώθηκε ψυχολογικά. Αυτό θα τον ενοχλήσει ακόμη περισσότερο.

Θα ζητήσει συγγνώμη

Όταν του εξηγήσεις εντελώς λογικά και κυριολεκτικά τα επιχειρήματα που οδηγούν στο ότι πρέπει να απολογηθεί. Εκεί θα πρέπει να του πετάξεις σπόντες περί υπερηφάνιας και ότι περίμενες να έχει «περισσότερη τιμή στα λόγια του».

Με αυτήν την τακτική τον κάνεις να θέλει ως τυπικός Λέων, να σου αποδείξει ότι σαφώς και είναι τίμιος. Συνεπώς θα απολογηθεί και μάλιστα θα το πιστεύει κιόλας. Κάνοντας επίκληση στη λογική και όχι στο συναίσθημα, μόνο τότε θα καταλάβει τι ακριβώς εννοείς.

Η αλήθεια είναι ότι αν πήγαινες το θέμα συναισθηματικά, δε θα το έπαιρνε τόσο στα σοβαρά. Μάλλον θα σνόμπαρε.

Δε θα κλάψει κιόλας

Μην περιμένεις από τον Λέοντα να κλάψει. Έτσι κι αλλιώς δύσκολα κλαίει. Εδώ ντρέπεται να δείξει στον ίδιο του τον εαυτό ότι στην ουσία είναι ευαίσθητος και ο ίδιος. Από εκεί και πέρα κάθε λέξη που θα σου πει θα έχει όντως κάποια βαρύτητα.

Αυτό σημαίνει ότι αν σου ζητήσει συγγνώμη, θα είναι συγγνώμη και δε θα είναι ένας τρόπος να «ξεφύγει» από την όλη κατάσταση. Έχει την τάση να είναι ψυχαναγκαστικά τίμιος και αυτό πολλές φορές δεν του βγαίνει σε καλό καθώς αγχώνεται περισσότερο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024