Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικά υπερηχητικά βομβαρδιστικά εντοπίστηκαν στα σύνορα Καναδά - ΗΠΑ

Ρωσικά υπερηχητικά βομβαρδιστικά εντοπίστηκαν στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ

Τι δηλώνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας για το περιστατικό

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι δύο από τα υπερηχητικά βομβαρδιστικά Tu-160 διενήργησαν πτήσεις επιτήρησης πάνω από διεθνή ύδατα στον Αρκτικό Ωκεανό, όπως επίσης και πάνω από τη Νορβηγική Θάλασσα και εκείνη του Μπάρεντς.

Σύμφωνα με το sputnik, το υπουργείο διευκρίνισε ότι οι πτήσεις διήρκεσαν 16 ώρες στο σύνολό τους με εναέριο ανεφοδιασμό και έγιναν με πλήρη αρμονία με το διεθνές δίκαιο.

Ταυτόχρονα, η κοινή Αμυντική Διοίκηση Αεροδιαστήματος Βόρειας Αμερικής (NORAD) των ΗΠΑ και του Καναδά υποστήριξε πως δύο βομβαρδιστικά Tu-160 μπήκαν, στις 31 Ιανουαρίου, στον Εναέριο Χώρο Ταυτοποίησης του Καναδά.

Παρότι τα αεροσκάφη παρέμειναν σε διεθνή χώρο, ο διοικητής της NORAD, Αμερικανός στρατηγός, Τέρενς Ο’Σόνεσι, καταδίκασε τις πτήση και τις χαρακτήρισε ως επίδειξη «οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνέκους» και ως πράξη της Ρωσίας των «αυξανόμενων επιθετικών προσπαθειών της».

​Η Αμυντική Ζώνη Ταυτοποίησης του Καναδά επεκτείνεται σε ορισμένες περιοχές του Αρκτικού Ωκεανού που τις επισκέπτονται συχνά ρωσικά αεροσκάφη αεροπλάνα κατά τη διάρκεια ασκήσεων και τακτικών περιπολιών κατά μήκος των συνόρων της χώρας.

Η ζώνη καλύπτει, επίσης, τα σύνορα των ΗΠΑ στην Αλάσκα.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διεξάγει, επίσης, τακτικές πτήσεις κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας στις χώρες της Βαλτικής και κατά μήκος των νοτιοδυτικών συνόρων κοντά στην Κριμαία από τότε που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών άρχισαν να επιδεινώνονται το 2014 ύστερα από μια κρίση στην Ουκρανία. Η Ουάσινγκτον δεν σταμάτησε να εκτελεί τέτοιες δραστηριότητες, παρά τις ρωσικές διαδηλώσεις

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024