Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1

Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1

Σε μια αγωνιστική που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, με δύο ομάδες να συμμετέχουν κανονικά στο ίδιο πρωτάθλημα έχοντας τον ίδιο ιδιοκτήτη, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟΚ Β΄ στο Καραϊσκάκη, με τον Ελ Αραμπί να φτιάχνει το πρώτο και να σκοράρει το δεύτερο γκολ – Στο +2 από τον ΠΑΟΚ Α’ οι Πειραιώτες.

Στα σκάνδαλα ο Ολυμπιακός απαντάει με γκολ! Οσο οι άλλοι παίζουν στο ίδιο πρωτάθλημα με δύο ομάδες και προσπαθούν να τον σταματήσουν με κάθε τρόπο, ο Ολυμπιακός απαντάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, βάζοντας γκολ και χαρίζοντας θέαμα.

Οι Ερυθρόλευκοι έχοντας για μια ακόμα φορά σε μεγάλα κέφια τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, διέλυσαν με 3-1 τον ΠΑΟΚ Β’ (Ξάνθη) στο Καραϊσκάκη και επέστρεψαν στη φυσική τους θέση. Στην κορυφή. Εκεί που τους αξίζει να βρίσκονται με βάση τις εμφανίσεις τους. Εκεί που πρέπει, παρά τα σκάνδαλα, την… εξυγίανση και τις τραγικές διαιτησίες, που κάνουν διεθνώς ρεζίλι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Μαροκινός επιθετικός σε ένα ακόμα ματς ήταν εξαιρετικός. Εφτιαξε το πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Μια νίκη, που τη φέρνει στο +2 από τον ΠΑΟΚ Α’, που αγωνίζεται αύριο στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος, κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει πολλά περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν το 3-0 με αυτογκόλ του Φασίδη, ενώ στο 69’ ο Καραντώνης και ο VAR, Τζοβάρας, έδωσαν ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ξάνθης, σε ένα μαρκάρισμα που έγινε από τον Σεμέδο στον Στάρτζεον έξω από την περιοχή!

Ένα ματς στο οποίο ο κόσμος του Ολυμπιακού έστειλε ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ζητώντας τα… αυτονόητα με βάση το πόρισμα της ΕΕΑ. Τον υποβιβασμό των ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ Β’ (Ξάνθης), για το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας.

«Εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική», ήταν ένα από τα συνθήματα που δονούσε την ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο. Ο κόσμος των Πειραιωτών δεν ξέχασε βέβαια τα αδικοχαμένα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7, με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να αποτίουν φόρο τιμής στα 21 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τη Λαμία για τα προημιτελικά, την οποία θα αντιμετωπίσουν στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας την Τρίτη (4/2, 18:00).

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το 4-3-3 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ επέστρεψε στο 4-4-2, βάζοντας τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Τσιμίκα, Σεμέδο και Μπα στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Γκιγιέρμε ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Βαλμπουενά στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Σουντανί δίπλα στον Ελ Αραμπί.

Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε την ομάδα του με τους Άμπαντ, Κασάδο, Καρασαλίδη, Λισγάρα, Φασίδη, Σόσα, Κοβάσεβιτς, Θυμιάνη, Τεσεϊρα, Μπαριέντος και Κάστρο στη βασική 11άδα, θέλοντας να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Ισπανού τερματοφύλακα.

Γρήγορο γκολ και «βομβαρδισμός»

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να ανοίξει γρήγορα το σκορ και τα κατάφερε μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Ελ Αραμπί πίεσε τον αντίπαλό του, έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έστρωσε στον Σουντανί και αυτός με πλασέ στην κίνηση με το αριστερό νίκησε τον Αμπαντ για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Στο 11’ οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 2-0 με τον Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά η κεφαλιά του Γάλλου μεσοεπιθετικού σταμάτησε στο δοκάρι του Αμπαντ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Χιλάλ Σουντανί αστόχησε από πλεονεκτική θέση, με τους Ακρίτες να γλιτώνουν από… θαύμα.

Εκτοτε ακολούθησε ένας… βομβαρδισμός από τον Ολυμπιακό, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να δημιουργούν συνεχώς ευκαιρίες στα καρέ των φιλοξενούμενων. Στο 13’ το σουτ του Ομάρ έφυγε άουτ, όπως επίσης και η κεφαλιά του Μπουχαλάκη στο 15’ από το σημείο του πέναλτι.

Στο 39’ ο Τσιμίκας σούταρε δυνατά έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κάρλος Αμπαντ κατάφερε να διώξει. Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Γκιγιέρμε να απειλήσει. Ο Βραζιλιάνος μέσος των Πειραιωτών βρήκε χώρο, εξαπέλυσε έναν κεραυνό, όμως και πάλι ο Αμπαντ έδιωξε, αυτή τη φορά με γροθιές.

Ο,τι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του το έκανε στο 43’ ο… συνήθης ύποπτος, Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, έφερε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης και ο Μαροκινός επιθετικός με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι με το γκολ του Αφρικανού έκλεισαν ιδανικά το πρώτο μέρος και «σφράγισαν» ουσιαστικά από το πρώτο 45άλεπτο το τρίποντο της νίκης.

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σουντανί στο 49’ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αμπαντ, αλλά το γκολ του Αλγερινού ακυρώθηκε για οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν ένα ακόμα γκολ, το οποίο αυτή τη φορά μέτρησε κανονικά.

Ο Σουντανί έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μασούρας περίμενε στο δεύτερο δοκάρι, ο Φασίδης προσπάθησε να διώξει με προβολή, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 60’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Λοβέρα αντί του Μασούρα. Στο 67’ οι Πειραιώτες απείλησαν για μια ακόμα φορά την εστία του Αμπαντ με τον Ελ Αραμπί. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Μαροκινός κατέβασε με το δεξί, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Ισπανός πορτιέρο απέκρουσε με το στήθος και στη συνέχεια μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Τραγικό λάθος από Καραντώνη-VAR, πέναλτι για την Ξάνθη

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών στο Καραϊσκάκη ο διαιτητής Καραντώνης έδωσε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης σε μαρκάρισμα του Σεμέδο πάνω στον Στάρτζεον, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 67’ αντί του Εντουάρντο.

Μια φάση, στην οποία φαίνεται η παράβαση να είναι εκτός περιοχής. Παρόλα αυτά και μετά την εξέταση της φάσης στο VAR, ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε την άσπρη βούλα. Μέγα λάθος από τους διαιτητές, με τον ρέφερι να καταλογίζει ένα ανύπαρκτο πέναλτι και με τη βούλα του VARίστα, Τζοβάρα. Είναι απορίας άξιο τι είδε ο Τζοβάρας και ο AVAR, Βρέσκας και είπαν ότι υπάρχει πέναλτι. Ο Κάστρο πήρε το δώρο, εκτέλεσε εύστοχα απέναντι στον Σα και μείωσε σε 3-1 για την Ξάνθη.

Μετά το γκολ της Ξάνθης ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Φορτούνη αντί του Βαλμπουενά, ενώ στο 82’ ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε στον αγώνα και τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί. Ο Αιγύπτιος στην επανεμφάνισή του στο Καραϊσκάκη χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, ο οποίος φυσικά αποθέωσε και τον Μαροκινό, που έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (60′ Λοβέρα), Σουντανί, Βαλμπουενά (72′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (83′ Χασάν)

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς (57′ Μουλέν), Θυμιάνης, Τεσεϊρα (67′ Στούρτζεον), Μπαριέντος (81′ Τζουρίσκοβιτς) και Κάστρο

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024