Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός : Αρνητικό ρεκόρ όσον αφορά τις αμυντικές επιδόσεις του

Παναθηναϊκός : Αρνητικό ρεκόρ όσον αφορά τις αμυντικές επιδόσεις του

Τη φετινή σεζόν το «τριφύλλι» έχει τη χειρότερη άμυνα στην ιστορία του, κάτι που αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο και μέσα από τις επιδόσεις του στους αγώνες της Euroleague

«Η ομάδα έχει χτιστεί για να παίζει επίθεση, όχι άμυνα» έλεγε ο Ρικ Πιτίνο μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια με σκορ 94-87 και «ξεγύμνωνε» τη σκληρή αλήθεια.

Ακόμη μια φορά μέσα στη φετινή σεζόν, το «τριφύλλι» προδόθηκε σε αγώνα της Euroleague από την ανασταλτική του λειτουργία και το πρόβλημα δε δείχνει να διορθώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Αντίθετα, όσο περνά ο καιρός τόσο αυξάνονται οι… αρνητικές επιδόσεις των «πράσινων» στον αμυντικό τομέα, με τον αμερικανό τεχνικό να αδυνατεί να βρει τη λύση που θα βελτιώσει την κατάσταση.

Ενδεικτικό είναι πως η ομάδα του «τριφυλλιού» δέχεται ύστερα από 22 ματς στην κανονική περίοδο της EuroLeague 84,9 πόντους κατά μέσον όρο.

Αριθμός που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις αδυναμίες της ομάδας, η οποία στην παρούσα φάση βρίσκεται στην πρώτη εξάδα και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να κοιτάξει και την είσοδό της στην πρώτη τετράδα.

Μάλιστα, οι 84,9 πόντοι παθητικό κατά μέσον όρο που δέχεται σε αγώνες της Euroleague το σύνολο του Ρικ Πιτίνο ισοδυναμούν και με τη χειρότερη αμυντική επίδοση του Παναθηναϊκού στην ιστορία του.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα αν αναλογιστεί κανείς πως το «τριφύλλι» έχει δεχτεί μόλις άλλη μία φορά περισσότερους από 80 πόντους κατά μέσον όρο στην ευρωπαϊκή λίγκα.

Συγκεκριμένα, ήταν η σεζόν 2003-2004 με έδρα το κλειστό των Πατησίων, όταν και δεχόταν 80,9 πόντους κατά μέσον όρο.

Όπως γίνεται πρόδηλο, οι αμυντικές επιδόσεις του Παναθηναϊκού αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας τη φετινή περίοδο, και αν μη τι άλλο η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται, αφού μέσα στο νέο έτος οι «πράσινοι» δέχονται 91 (!) πόντους κατά μέσον όρο.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024