Βρετανίδα πρέσβης: Το Brexit δεν επηρεάζει την ιστορική φιλία με την Ελλάδα
«Η Βρετανία γυρίζει σελίδα», τονίζει και προσθέτει ότι «με φίλους και εταίρους στο πλευρό μας, όπως την Ελλάδα και τους Έλληνες, ατενίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία».
Το μήνυμα ότι τα δικαιώματα των Ελλήνων που ζουν στη Βρετανία είναι διασφαλισμένα όπως και ότι η ιστορική σχέση και οι σύγχρονοι δεσμοί των δύο χωρών δεν θα επηρεαστούν από το Brexit, μετέφερε σε μήνυμά της στα ελληνικά η πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ.
«Η Βρετανία γυρίζει σελίδα», τονίζει και προσθέτει ότι «με φίλους και εταίρους στο πλευρό μας, όπως την Ελλάδα και τους Έλληνες, ατενίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία».
Η Κέιτ Σμιθ, επισημαίνει ακόμη ότι «τα προηγούμενα χρόνια στις συζητήσεις μου οι Έλληνες δεν έκρυβαν τη λύπη τους για την απόφαση της Βρετανίας να ακολουθήσει το δρόμο της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρχε πάντα όμως στα λόγια τους ειλικρινής σεβασμός για την λαϊκή εντολή και η πεποίθηση ότι το βάθος της ιστορικής μας φιλίας και ο πλούτος των σύγχρονων δεσμών μας, στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις, τις διαπροσωπικές σχέσεις, δεν θα επηρεάζονταν από την εξέλιξη αυτή. Και βεβαίως συμφωνώ απόλυτα με αυτή την εκτίμηση. Είναι πολλά τα παραδείγματα Ελλήνων που διάλεξαν την Βρετανία για δεύτερο σπίτι τους, που συμμετέχουν και συνεισφέρουν στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Βρετανίας. Πάνω από 60.000 Έλληνες έχουν ήδη καταγραφεί στη Βρετανία και περιμένουμε πολλούς άλλους. Βεβαίως τα δικαιώματα τους είναι διασφαλισμένα». Επισημαίνει ακόμη ότι «περίπου 40 με 45 χιλιάδες Βρετανοί έχουν χτίσει τη ζωή τους στην Ελλάδα και συμβάλλουν ενεργά στον τόπο τους».
Στο μήνυμά της η πρεσβευτής τονίζει ότι «σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες, η Βρετανία ετοιμάζεται για ένα νέο, συναρπαστικό ταξίδι. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε αποφασισμένοι. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού ως ισότιμα κυρίαρχα κράτη με το βλέμμα στραμμένο σε όλο τον κόσμο και με μια σχέση στενή, φιλική και εποικοδομητική με την Ευρώπη για ένα καλύτερο, ακόμη πιο δυναμικό μέλλον για όλους μας».
Μήνυμα της Βρετανίδας Πρέσβεως Κέιτ Σμιθ προς όλους τους φίλους μας στην Ελλάδα pic.twitter.com/QFPx7TrUw1
— UK in Greece (@ukingreece) January 31, 2020
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442