Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στυτική Δυσλειτουργία: Οι δύο ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν

Στυτική Δυσλειτουργία: Οι δύο ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες σε κάθε ηλικία

Ασκήσεις Kegel
Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους, γνωστές και ως ασκήσεις Kegel, είναι οι πιο επωφελείς. Στοχεύουν τη βάση του πέους και συγκεκριμένα τον ηβοκοκκυγικό μυ που υποστηρίζει τα πυελικά όργανα. Οι ασκήσεις Kegel ενδυναμώνουν και βελτιώνουν τον τόνο του ηβοκοκκυγικού μυ και σε τέσσερις με έξι εβδομάδας τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά.

Ενεργοποίηση των μυών του πυελικού εδάφους: Η άσκηση αυτή είναι απλή αλλά σημαντική, καθώς μαθαίνει τον άνδρα να ενεργοποιεί τους σημαντικούς για τη στύση μύες. Ξαπλώστε με τα γόνατα λυγισμένα, τα πόδια στο πάτωμα και τα χέρια στο πλάι. Εκπνεύστε και σφίξτε τους πυελικούς μύες μετρώντας μέχρι το τρία, εισπνεύστε και απελευθερώστε τους μύες σας. Καλό θα είναι η ίδια άσκηση να γίνεται και σε στάση καθίσματος και σε όρθια στάση. Μόλις νιώσετε ότι μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις Kegel τρεις φορές την ημέρα, μπορείτε να προσθέσετε ασκήσεις που περιλαμβάνουν περισσότερη κίνηση.

Ασκήσεις Pilates
Η μέθοδος Pilates ενεργοποιεί τους μύες του κορμού και του πυελικού εδάφους βοηθώντας επομένως και στην ενδυνάμωση των απαραίτητων για τη διατήρηση της στύσης μυών. Υπάρχει μάλιστα μια απλή αλλά αποτελεσματική άσκηση του Pilates που βοηθά στη συγκεκριμένη κατάσταση:

Ξαπλώστε με τα γόνατα λυγισμένα, τα πέλματα στο πάτωμα και τα χέρια στο πλάι. Κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη στάση, με ένα μικρό κενό ανάμεσα στο μέσο της πλάτης και το πάτωμα. Σηκώστε τη λεκάνη προς τον αφαλό, πιέζοντας την πλάτη σας προς το έδαφος και σηκώστε αργά τους γλουτούς σας πιέζοντας τις πατούσες στο έδαφος. Σφίξτε τους μηρούς, πάρτε τρεις ανάσες και σφίξτε ξανά τους μηρούς και τους μύες του πυελικού εδάφους. Χαμηλώστε αργά τους μηρούς, χαλαρώστε και επαναλάβετε τρεις με τέσσερις φορές ημερησίως μέχρι να φτάσετε στις 10 επαναλήψεις.

Άλλες ασκήσεις που βοηθούν

  • Αεροβική
  • Ποδηλασία
  • Πυγμαχία
  • Κωπηλασία
  • Τρέξιμο

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024