Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Τί αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη

Τουρκία : Τί αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη

Απόφαση για τη διασφάλιση των τουρκικών δικαιωμάτων και συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο και την επικράτηση της ασφάλειας και σταθερότητας στη Λιβύη, ανακοίνωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας.

Η Τουρκία μαζί με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της στην ανατολική Μεσόγειο θα διασφαλίσει και την επικράτηση της ασφάλειας και σταθερότητας στη Λιβύη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, η οποία εκδόθηκε την Πέμπτη το βράδυ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής του, που διήρκησε 4,5 ώρες, υπό τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στη Λιβύη, η οποία αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Εθνη, με στόχο τη διασφάλιση της ειρήνης και γαλήνης στη χώρα και την προστασία της πολιτικής ενότητας και εδαφικής ακεραιότητας.

«Φιλία 500 χρόνων»

«Εχουν κληθεί όλες οι χώρες να στηρίξουν τις προσπάθειες για μόνιμη εκεχειρία. Η Τουρκία με πρόθεση, μαζί με τα δικαιώματα και συμφέροντά της στην ανατολική Μεσόγειο, να διασφαλίσει την επικράτηση της ασφάλειας και σταθερότητας σε αυτήν τη χώρα ως αναγκαιότητα της φιλίας 500 χρόνων με τον λαό της Λιβύης, όπως έχει δηλώσει, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν σε κάθε πεδίο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024