Σε περιοχή της Αττικής αναμένεται να δοκιμαστεί το πλωτό φράγμα μήκους 2,7 χιλιομέτρων, που αποφάσισε η κυβέρνηση ως ένα μέτρο μείωσης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά

Σε περιοχή της Αττικής αναμένεται να δοκιμαστεί το πλωτό φράγμα μήκους 2,7 χιλιομέτρων, που αποφάσισε η κυβέρνηση ως ένα μέτρο μείωσης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το φράγμα θα εξέχει ένα μέτρο από την επιφάνεια της θάλασσας και θα διαθέτει και φωτοσήμανση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του πλωτού φράγματος θα φθάσει τις 500 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο γεννάται το ερώτημα για τον τρόπο που θα δοκιμαστεί στην θαλάσσια περιοχή της Αττικής.

Με ανακοίνωσή του, το ευρωπαϊκό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, τονίζει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης εγείρει σοβαρά ζητήματα σχετικά με την ικανότητα των διασωστών να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια σε ανθρώπους που επιχειρούν στην επικίνδυνη θαλάσσια διέλευση στη Λέσβο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόταση της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για όσους αναζητούν απεγνωσμένα ασφάλεια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr