Το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού αφορά σε 22χρονο Κινέζο πολίτη, που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ιατρικές υπηρεσίες λόγω υποψίας ύπαρξης ύποπτου κρούσματος κοροναϊού στην Κύπρο.

Το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού αφορά σε 22χρονο Κινέζο πολίτη, που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες.

Με την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας και σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις περιπτώσεις επιβατών που προέρχονται από την Κίνα, ο 22χρονος πέρασε από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι παρουσίαζε υψηλό πυρετό.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σχέδιο δράσης, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες και ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο 22χρονος Κινέζος νοσηλεύεται στην απομόνωση σε ειδικά διαρρυθμισμένο δωμάτιο και θα παραμείνει εκεί μέχρι να καταστεί δυνατή η υποβολή του στις απαραίτητες εξειδικευμένες εξετάσεις αφού τα σχετικά αντιδραστήρια για την επιβεβαίωση κοραναϊού δεν έχουν ακόμα παραληφθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αλλά βρίσκονται καθ’ οδόν προς το νησί.

Αλαλούμ με το υπουργείο Υγείας της Κύπρου

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου επιβεβαίωσε τα παραπάνω, τονίζοντας ότι πρόκειται για ύποπτο περιστατικό και όχι επιβεβαιωμένο.

«Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και ο ασθενείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων αποκλείστηκε η πιθανότητα Γρίπης Α.»

«Με σκοπό να γίνει περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού τις επόμενες μέρες, ο ασθενής θα κρατηθεί για νοσηλεία», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, σύμφωνα με το Sigmalive.

Ωστόσο, το μεσημέρι της Παρασκευής, το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του διέψευδε πληροφορίες για ύπαρξη ύποπτου κρούσματος στην Κύπρο.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε τις οδηγίες της προς τα κράτη μέλη, καλώντας τα να εξετάζουν πλέον όλους τους επιβάτες που φθάνουν στην επικράτεια τους από ολόκληρη την Κίνα και όχι μόνο από την πόλη Γιουχάν, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αναφέρεται ότι οι κυπριακές αρχές από την περασμένη εβδομάδα μέσω των ιατρείων που λειτουργούν στα σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία ελέγχουν όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από όλη την επικράτεια της Κίνας και ως εκ τούτου το συγκεκριμένο μέτρο θα συνεχίζει να εφαρμόζεται.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr