Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης : Ούτε αμυντική, ούτε αμοιβαία επωφελής η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

Βαρουφάκης : Ούτε αμυντική, ούτε αμοιβαία επωφελής η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας ότι με την προς κύρωση συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ αποτελεί μονομερή διευκόλυνση στις μιλιταριστικές επιλογές των ΗΠΑ στην περιοχή

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας ότι η προς κύρωση συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ «δεν είναι αμυντική» και «δεν είναι αμοιβαία επωφελής».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την κύρωση αυτής της συμφωνίας «διευκολύνουμε τις μιλιταριστικές επιλογές των ΗΠΑ στην περιοχή».

Εχθρός της Ευρώπης ο Τραμπ

Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για «μονομερή διευκόλυνση της Ελλάδας στις μιλιταριστικές  επιδρομές των ΗΠΑ».

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης, εξηγώντας επιπλέον, γιατί οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 καταψηφίζουν αυτή την ελληνοαμερικανική συμφωνία σημείωσε ότι υπάρχουν και «νέα δεδομένα στο ιμπεριαλιστικό πλαίσιο που ζούμε».

Στο πλαίσιο αυτό θύμισε περσινή συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ κατά την οποία χαρακτήρισε την ΕΕ ως έναν βασικό εχθρό των ΗΠΑ λόγω του εμπορικού πολέμου.

Σημείωσε επίσης ο κ. Βαρουφάκης πως ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Τραμπ όταν εξελέγη ήταν η κατάργηση της συμφωνίας αποπυρηνικοποίησης του Ιράν, προκειμένου να λειτουργήσει ως «πολιορκητικός κριός για να δημιουργήσει ρήγματα στην ΕΕ».

«Την επόμενη μέρα η Μέρκελ είπε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία και λίγα λεπτά μετά 10 γερμανικές εταιρείες βγήκαν και είπαν ότι δεν θα την τηρήσουν γιατί προτιμούσαν να μην έχουν δασμούς στις ΗΠΑ» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: «Μερικές μέρες μετά Μέρκελ και Μακρόν τσακώθηκαν για τους αμερικανικούς δασμούς. Αυτά είναι τα δεδομένα στο ιμπεριαλιστικό πλαίσιο που ζούμε».

Yes Men

Αναφερόμενος στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας, στη σχέση Τραμπ και Ερντογάν ο γραμματέας του ΜέΡΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι επιβραβεύει «το δυναμιτιστή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Το νεκροθάφτη του παλαιστινιακού λαού». Επιβραβεύετε –συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης- το Σαλβίνι, τον Όρμπαν, τον Πούτιν κλπ.

Οι «yes men» δεν έχουν τύχη απέναντι στις ΗΠΑ υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι καταψηφίζει και ως «φίλος του Τζ. Ασάνζ που σαπίζει στη φυλακή επειδή τόλμησε να κάνει γνωστά τα εγκλήματα των ΗΠΑ».

Υπογράμμισε μάλιστα ο κ. Βαρουφάκη ότι «είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ θα κουνήσουν έστω το μικρό τους δαχτυλάκι για να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024