Σκληρή αλλά και διμέτωπη επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτιμώντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

«Όπως και ο προκάτοχός του, ο σημερινός πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον κ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο κομίζοντας το γνωστό, από τη Μνημονιακή διαδικασία, “ναι σε όλα” με αντάλλαγμα κάτι χειρότερο από το απόλυτο μηδέν» αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε άρθρο του στην επίσημη σελίδα του ΜεΡΑ25.

Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για «συνενοχή στην αποσταθεροποίηση της Αν. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής μέσω της νομιμοποίησης της δολοφονίας Σολεϊμανί καθώς και την συνέχιση της ανόητης συμπαράταξης που πρώτος εγκαινίασε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Νετανιάχου, τον δικτάτορα Σίσι και, βεβαίως, τις πολυεθνικές Exxon-Mobil, Total κλπ».

Υπογραμμίζει δε ότι «αυτές οι κυβερνητικές επιλογές των Μνημονιακών κυβερνήσεων Τσίπρα-Μητσοτάκη κάνουν τον Ερντογάν να τρίβει τα χέρια του».

Σφοδρή κριτική ασκεί στον κ. Μητσοτάκη και για την πρόθεση αγοράς F35 και καταλήγει πως «το “ναι σε όλα”, είτε απευθύνεται στην τρόικα είτε στον κ. Τραμπ, υπονομεύει την ευημερία, την αξιοπρέπεια και, εν τέλει, την εθνική μας ασφάλεια».

Αναλυτικά το άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη

«Όπως και ο προκάτοχός του, ο σημερινός πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον κ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο κομίζοντας το γνωστό, από τη Μνημονιακή διαδικασία, “ναι σε όλα” με αντάλλαγμα κάτι χειρότερο από το απόλυτο μηδέν: Την συνενοχή στην αποσταθεροποίηση της Αν. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής μέσω της νομιμοποίησης της δολοφονίας Σολεϊμανί καθώς και την συνέχιση της ανόητης συμπαράταξης που πρώτος εγκαινίασε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Νετανιάχου, τον δικτάτορα Σίσι και, βεβαίως, τις πολυεθνικές Exxon-Mobil, Total κλπ.

Αυτές οι κυβερνητικές επιλογές των Μνημονιακών κυβερνήσεων Τσίπρα-Μητσοτάκη κάνουν τον Ερντογάν να τρίβει τα χέρια του. Από την μία ακούει τον κ. Μητσοτάκη να υπόσχεται αγορά F35 χωρίς να ζητά ανταλλάγματα ή να εξηγεί από πού θα βρει τα χρήματα ενώ, από την άλλη, βρίσκει τις συμφωνίες Αθηνών-Τελαβίβ-Καΐρου εξαιρετική δικαιολογία για να στείλει στρατό στη Λιβύη επεκτείνοντας την αστάθεια, και την επιρροή του, εκτός Αιγαίου.

Φυσικά όλα αυτά για το “άριστο” επιτελείο του κ. Μητσοτάκη είναι ψιλά γράμματα μπροστά στην ανάγκη να δείξει την πλήρη υποταγή του στο επικίνδυνο άρμα του κ. Τράμπ και της Εθνικιστικής Διεθνούς που αυτό σέρνει – με την αγαστή συμπαράσταση των πολυεθνικών που καταστρέφουν το περιβάλλον και καλλιεργούν πολεμικό κλίμα.

Όπως και οι φωστήρες του κ. Τσίπρα, οι “άριστοι” του κ. Μητσοτάκη αδυνατούν να κατανοήσουν πως είναι αδύνατον να προσφέρουν, όπως ποθούν, “γην και ύδωρ” ταυτόχρονα στην Ουάσινγκτον και στις Βρυξέλλες – κάτι το προφανές δεδομένης της δήλωσης του Αμερικανού Προέδρου πως η ΕΕ αποτελεί “απειλή” για τις ΗΠΑ.

Το ΜέΡΑ25 από την αρχή προειδοποιεί ότι το “ναι σε όλα”, είτε απευθύνεται στην τρόικα είτε στον κ. Τραμπ, υπονομεύει την ευημερία, την αξιοπρέπεια και, εν τέλει, την εθνική μας ασφάλεια».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο