Δημιουργήθηκε μια εκρηκτική κατάσταση την Τρίτη το πρωί ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και ως αποτέλεσμα είχε η κυβέρνηση να υποκύψει στον εκβιασμό.

Από το πρωί της Τρίτης οι βουλευτές της ΝΔ (κυρίως αυτοί που εκλέγονται στον Βορρά) λάμβαναν μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα για να «αντισταθούν» στην απόφαση για τιμωρία του ΠΑΟΚ και να ασκήσουν επιρροή στην κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξει καμία ποινή.

«Το μπούλινγκ ήταν κυκλωτικό», όπως είπε ένας γαλάζιος βουλευτής από τη Βόρεια Ελλάδα, τη στιγμή που εκατοντάδες μηνύματα έφθαναν στα κινητά πολλών βουλευτών από διάφορες οργανώσεις και σωματεία οργανωμένων φιλάθλων.

Εις εξ αυτών μάλιστα, έδειχνε τα μηνύματα του κινητού του σε συναδέλφους του βουλευτές και σχεδόν όλα είχαν το ίδιο περιεχόμενο. Εγραφαν υποκοριστικά το όνομα του βουλευτή και τις φράσεις «τι θα κάνεις;» ή «θα αφήσεις τον ΠΑΟΚ να υποβιβαστεί;» και πάντοτε τελείωναν με την υπενθύμιση «εμείς σε εκλέξαμε βουλευτή, να το θυμάσαι».

Δημιουργήθηκε έτσι μια εκρηκτική κατάσταση την Τρίτη το πρωί ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και ως αποτέλεσμα είχε η κυβέρνηση να υποκύψει στον εκβιασμό.

Τα εκβιαστικά αυτά μηνύματα συνεχίστηκαν και σε μέλη της κυβέρνησης που προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, όχι κατ’ ανάγκη από τη Θεσσαλονίκη. Για παράδειγμα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γ. Γεωργαντάς (από το Κιλκίς) δέχθηκε και αυτός ορισμένα μηνύματα στο κινητό του και είχε την τύχη (ή ατυχία, πείτε το όπως θέλετε) να απαντήσει και στα ανιστόρητα του Κυρ. Βελόπουλου στη Βουλή, που μπέρδεψε τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας με την ποδοσφαιρική διαμάχη Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου και Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός τού υπενθύμισε ότι οι Ελληνες γνωρίζουν καλά ποια είναι τα εθνικά ζητήματα της χώρας. Ο Γιώργος Γεωργαντάς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, τονίζοντας το αυτονόητο: ότι δεν πρέπει να ανάγουμε θέματα όπως αυτό σε επίπεδο μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά είναι. Πάντως για να αποκαταστήσουμε την Ιστορία (και όχι έτσι όπως τα λέει ο κ. Βελόπουλος) ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία ξεκίνησε το 1991 από τη Σλοβενία για αποσχιστικούς λόγους.

Πηγή: Βηματοδότης

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr