Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα στοιχεία-σοκ για τον κοροναϊό : Στους 106 οι νεκροί στην Κίνα - Πάνω από 4000 τα κρούσματα

Νέα στοιχεία-σοκ για τον κοροναϊό : Στους 106 οι νεκροί στην Κίνα – Πάνω από 4000 τα κρούσματα

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα έγινε ακόμη πιο βαρύς, με 106 νεκρούς και πάνω από 4000 κρούσματα.

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα έγινε ακόμη πιο βαρύς, με 106 νεκρούς και σχεδόν 1.300 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.

Οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι (κεντρική Κίνα), όπου ξέσπασε η επιδημία, έκαναν λόγο για 24 νέους θανάτους και 1.291 νέα κρούσματα, που σημαίνει ότι ο αριθμός των ασθενών που έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό ανέρχεται σε πάνω από 4.000 σε όλη την κινεζική επικράτεια.

Το πρώτο κρούσμα στη Γερμανία

Το πρώτο κρούσμα από τον νέο κινεζικό κοροναϊό επιβεβαιώθηκε στη Γερμανία: πρόκειται για άνδρα στη Βαυαρία (νότια), ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το βαυαρικό κρατιδιακό υπουργείο Υγείας.

«Ανδρας από την περιοχή Στάρνμπεργκ προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό» και «έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και σε απομόνωση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο ασθενής βρίσκεται «σε καλή κατάσταση από ιατρική άποψη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το βαυαρικό υπουργείο Υγείας δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία για τον άνδρα και τις περιστάσεις υπό τις οποίες μολύνθηκε. Συνέντευξη Τύπου προγραμματίζεται πάντως να παραχωρηθεί στο Μόναχο το πρωί.

Η Γερμανία έγινε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που πλήττεται από τον νέο κοροναϊό μετά τη Γαλλία με 3 κρούσματα, τα οποία επιβεβαιώθηκαν την 24η Ιανουαρίου.

Επιχειρήσεις επαναπατρισμού

Διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο καταρτίζουν σχεδιασμούς για την κατεπείγουσα απομάκρυνση του διπλωματικού τους προσωπικού και των πολιτών τους από περιοχές της Κίνας που πλήττονται από τον νέο κοροναϊό, ο οποίος εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Η πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι, η μητροπολιτική περιοχή 11 εκατομμυρίων κατοίκων που είναι η εστία του ξεσπάσματος επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός, έχει ουσιαστικά τεθεί σε καραντίνα, ενώ σε όλη τη Χουμπέι (60 εκατ. κάτοικοι) έχουν επιβληθεί κάποιου είδους περιορισμοί της κίνησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024