Οι χώρες με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση σοκολάτας

H σοκολάτα είναι ένας λαχταριστός πειρασμός στον οποίο ελάχιστοι μπορούν να πουν «όχι». Ποιες χώρες όμως καταναλώνουν τις περισσότερες σοκολάτες;

Η έγκυρη στατιστική υπηρεσία με έδρα τη Γερμανία – Statista.com – δημοσίευσε σήμερα λίστα με τις χώρες με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση σοκολάτας το 2017.

Πρώτη η Ελβετία

Στην κορυφή βρίσκεται φυσικά η Ελβετία.

Oι Ελβετοί δεν μπορούν να αντισταθούν στο εθνικό τους προϊόν, καθώς τρώνε κατά κεφαλήν σχεδόν 9 κιλά σοκολάτας τον χρόνο.

Η Ελβετία έχει μακρά παράδοση στη σοκολάτα: το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας άνοιξε στη χώρα το 1819.

Το 1875, οι Ελβετοί Ντάνιελ Πέτερ και ο Χένρι Νεστλέ δημιούργησαν την πρώτη σοκολάτα γάλακτος (και στη συνέχεια την πασίγνωστη εταιρεία Nestle).

Η υπόλοιπη λίστα

Ακολουθεί η Αυστρία με 8,1 κιλά σοκολάτας αντίστοιχα.

Τρίτη στη λίστα είναι η Γερμανία με 7,9 κιλά, η οποία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εισαγωγής σοκολατών από την Ελβετία σε όλον τον κόσμο.

Την «σοκολατένια» πεντάδα ολοκληρώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία.

Αν και είναι εξίσου διάσημο με την Ελβετία για τις σοκολάτες του, το Βέλγιο είναι αρκετά χαμηλότερα στη λίστα, με κατανάλωση 5,6 κιλών σοκολάτας τον χρόνο.

Τέλος, στην 12η θέση βρίσκεται η Κίνα, ενώ η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.

Οι αναλυτές του Statista εκτιμούν ότι η παγκόσμια κατανάλωση σοκολάτας αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο και αναμένεται το 2019 να αγγίξει τους 7,7 εκατομμύρια τόνους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr