Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό: Παράνομες ιατρικές υπηρεσίες από ΜΚΟ καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Προσφυγικό: Παράνομες ιατρικές υπηρεσίες από ΜΚΟ καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει πως δαπανώνται τεράστια ποσά σε «αμφιβόλου ποιότητας» ιατρικές υπηρεσίες μέσω ΜΚΟ

Για παράνομη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στην Ελλάδα, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες χωρίς καμία νομιμότητα, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ζητώντας την λήψη μέτρων από το υπουργείο Υγείας.

Ο ΠΙΣ επισημαίνει στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την ανεξέλεγκτη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κάθε μορφής και προέλευσης στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται στην χώρα μας.

Πολλές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον χώρο, άλλοτε προσλαμβάνουν (με υψηλότατες αμοιβές) ιατρούς και άλλοτε υπόσχονται προοπτική «εργασιακής εμπειρίας» και απόκτησης «επαγγελματικών δικαιωμάτων» σε ιατρούς τρίτων χωρών προκειμένου να παράσχουν αυτοί δωρεάν τις ιατρικές υπηρεσίες τους, εντός του Ελληνικού εδάφους, αναφέρει ο ΠΙΣ και προσθέτει: «Οι ίδιες όμως, οι ΜΚΟ, χρηματοδοτούνται αδρά και γι’ αυτή τους την δράση, κυρίως από την ΕΕ αλλά και μέσω ‘’δωρεών’’».

Δαπάνη τεράστιων ποσών

Ο Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει ακόμη πως δαπανώνται τεράστια ποσά σε «αμφιβόλου ποιότητας» ιατρικές υπηρεσίες μέσω ΜΚΟ και υπερφορτώνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Η κατάσταση αυτή πλέον είναι ανεξέλεγκτη και αποτελεί υγειονομική βόμβα στα θεμέλια του συστήματος υγείας, προσβάλλει βάναυσα τους επαγγελματίες ιατρούς που έχουν νομίμως εγγραφεί στους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους και παρέχουν νομίμως τις υπηρεσίες τους, συντηρεί την εισφοροδιαφυγή/ φοροδιαφυγή – αφού οι εργαζόμενοι ιατροί συνήθως προέρχονται από το εξωτερικό, πληρώνονται στο εξωτερικό, παρότι εργάζονται στην Ελλάδα και δεν καταβάλλουν ούτε φόρο εισοδήματος ούτε ασφαλιστικές εισφορές στην χώρα μας – και επιβαρύνει τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον έξοδα», προσθέτει ο σύλλογος που κάνει λόγο για «επιχειρηματική δραστηριότητα».

Προειδοποιεί με πρόστιμα

Ο Ιατρικός Σύλλογος κάνει ακόμη γνωστό πως θα εκδώσει οδηγίες προς τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους προκειμένου να προβούν σε ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα για κάθε μη νομίμως αδειοδοτημένη ιατρική πράξη.

Ακόμη ζητά από το υπουργείο να γνωστοποιήσει την κείμενη νομοθεσία προς όλους τους σχετιζόμενους με αυτή τη δραστηριότητα και προς τα όργανα της ΕΕ που χρηματοδοτεί τις συγκεκριμένες δραστηριότητες «προκειμένου να συμβάλει και αυτή θέτοντας ως προϋπόθεση της χρηματοδότησης των ΜΚΟ αυτών την απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας».
Τέλος, αξιώνει από το υπουργείο Υγείας να συμβάλλει μέσω των ελεγκτικών οργάνων στην τήρηση της νομιμότητας.

Μπορείτε εδώ να δείτε την επιστολή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024