Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξέθαψε νεκρή στη Μεσσηνία ψάχνοντας για κοσμήματα

Ξέθαψε νεκρή στη Μεσσηνία ψάχνοντας για κοσμήματα

Τέσσερις είναι οι δράστες σύμφωνα με την Αστυνομία, που το μεσημέρι της 16ης Δεκεμβρίου έσπασαν και έκλεψαν έξι τάφους στο νεκροταφείο του Πλατέος στη Μεσσηνία.

Τέσσερις είναι οι δράστες σύμφωνα με την Αστυνομία, που το μεσημέρι της 16ης Δεκεμβρίου έσπασαν και έκλεψαν έξι τάφους στο νεκροταφείο του Πλατέος στη Μεσσηνία.

Πρόκειται για έναν 21χρονο που συνελήφθη για κλοπές, έναν 16χρονονο και δυο 12χρονους που μάλιστα δε δίστασαν να ξεθάψουν μια γυναίκα, κίνηση που είχε σοκάρει την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

Η βεβήλωση του πτώματος που ανήκε σε γυναίκα, στις 16 Δεκεμβρίου στο νεκροταφείο του Πλατύ, έγινε από έναν 21χρονο Ρομά, ο οποίος έψαχνε στους τάφους που έσπασε και βανδάλισε για χρυσά δαχτυλίδια.

Μετά την απολογία του το Σάββατο για μια σειρά κλοπών, ο 21χρονος ομολόγησε τις πράξεις του στο νεκροταφείο και την εκκλησία του χωριού.

Το χρονικό

Στις 16 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι αντίκρισαν έξι μνημεία κατεστραμμένα και ένα πτώμα γυναίκας βγαλμένο από τον τάφο και τοποθετημένο απέναντι από εκεί που βρισκόταν ενταφιασμένο. Οι βέβηλοι έδρασαν μεταξύ 2 και 3 το μεσημέρι. Μπήκαν αρχικά στον οικογενειακό τάφο και έβγαλαν έξω το πτώμα προκαλώντας με την πράξη τους αυτή σοκ στην κοινή γνώμη. Οι υπόλοιποι πέντε τάφοι στους οποίους έσπασαν τις πλάκες και κατέστρεψαν ανήκαν σε άνδρες, ενώ ένας από αυτούς είχε μέσα κασέλα με οστά τα οποία έχυσαν μέσα στο μνήμα.

Αναστάτωση προκάλεσαν και στην εκκλησία του νεκροταφείου, στην Αγία Τράπεζα και σε καντηλιέρι, πέταξαν εικόνα και προσπάθησαν να διαρρήξουν και το παγκάρι χωρίς επιτυχία.

Την επομένη ο Δήμος Καλαμάτας αντέδρασε με μήνυση κατ’ αγνώστων χαρακτηρίζοντας τη βεβήλωση του πτώματος μια ακραία πράξη. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατύ Σπύρος Μαρούλης απαίτησε με επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  η πράξη να μην μείνει ατιμώρητη.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024