Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πεθαίνουν συνεχώς : Στους 80 οι νεκροί και πάνω από 2.300 κρούσματα του κοροναϊού στην Κίνα

Πεθαίνουν συνεχώς : Στους 80 οι νεκροί και πάνω από 2.300 κρούσματα του κοροναϊού στην Κίνα

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας στην Κίνα, που προκαλείται από τον νέο άγνωστο κοροναϊό, αυξήθηκε σε 80 νεκρούς ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2.300 στο σύνολο της κινεζικής επικράτειας.

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας στην Κίνα, που προκαλείται από τον νέο άγνωστο κοροναϊό, αυξήθηκε σε 80 νεκρούς, καθώς 24 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, εστία της μόλυνσης, γνωστοποίησαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Στην επαρχία καταγράφηκαν 371 νέα κρούσματα, αυξάνοντας τον απολογισμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε πλέον των 2.300 στο σύνολο της κινεζικής επικράτειας, βάσει δεδομένων της κεντρικής κυβέρνησης.

Ανακάλυψαν την προέλευση

Οι ειδικοί του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απομόνωσαν επιτυχώς τον νέο κοροναϊό, τον 2019-nCoV σε δείγματα που έλαβαν από την ιχθυαγορά της πόλης Oυχάν, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ιός προήλθε από άγρια ζώα τα οποία πωλούνταν εκεί.

Στα 33 από τα 585 δείγματα που συλλέχθηκαν από την αγορά Χουανάν εντοπίστηκε το νουκλεϊκό οξύ του κοροναϊού αυτού, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ελέγχου και Πρόληψης Ιογενών Νόσων που υπάγεται στο CDC.

Οι ειδικοί συνέλεξαν τα δείγματα την 1η Ιανουαρίου και στις 12 του μηνός.
Τα 31 από τα 33 θετικά δείγματα προέρχονταν από τη δυτική πλευρά της αγοράς, όπου βρίσκονται οι πάγκοι των πωλητών άγριων ζώων. Αυτό υποδηλώνει ότι η επιδημία είναι πολύ πιθανόν να συνδέεται με το εμπόριο αυτό.

Ενισχύεται η ικανότητα μετάδοσης

Ο υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, Μα Σιαογουέι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αρχές για τον ιό είναι περιορισμένα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίοδος επώασης του κοροναϊού μπορεί να κυμαίνεται από μία έως 14 ημέρες και ότι ο ιός είναι μολυσματικός κατά την επώαση, κάτι που δεν ίσχυε με το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS), έναν άλλο κοροναϊό που επίσης ξεκίνησε από την Κίνα και στοίχισε τη ζωή σε 800 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο το 2002 και το 2003.

Οι προσπάθειες να ανακοπεί η εξάπλωσή του, που περιλαμβάνουν μέχρι στιγμής περιορισμούς στις μετακινήσεις και τα ταξίδια και ακυρώσεις μεγάλων γεγονότων, θα ενταθούν, δήλωσε ο Μα στο πλήθος των δημοσιογράφων που είχε συγκεντρωθεί για να ενημερωθεί τη δεύτερη ημέρα των αργιών για το κινεζικό νέο έτος.

Δοκιμάζουν φάρμακο του HIV

Η Κίνα δοκιμάζει φάρμακο που χορηγείται στους φορείς του ιού HIV ως πιθανή θεραπεία για τα συμπτώματα του νέου κοροναϊού ο οποίος εξαπλώνεται ταχύτατα, ανέφερε χθες η φαρμακοβιομηχανία AbbVie Inc.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ζήτησαν το φάρμακο αυτό ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση, είπε η Αντέλε Ινφάντε, εκπρόσωπος της εταιρείας που εδρεύει στο Βόρειο Σικάγο.

Το φάρμακο Aluvia, γνωστό και με την εμπορική ονομασία Kaletra, περιέχει συνδυασμό των δραστικών ουσιών λοπιναβίρης και ριτοναβίρης.

Την Πέμπτη, το Πεκίνο ανέφερε ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό, όμως σύστησε να λαμβάνονται δύο χάπια λοπιναβίρης/ριτοναβίρης και να γίνονται εισπνοές άλφα ιντερφερόνης μέσω νεφελοποιητή δύο φορές την ημέρα.

Οι υγειονομικές αρχές σε όλον τον κόσμο έχουν κινητοποιηθεί για να προλάβουν τυχόν πανδημία.

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024