Οι έλεγχοι αλκοτέστ της Τροχαίας Αττικής την Κυριακή έδειξαν ότι σχεδόν ένας στους δέκα οδηγούσε μεθυσμένος.

«Σαφάρι» για τον εντοπισμό οδηγών που είχαν καταναλώσει αλκοόλ σε ποσότητα μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στελέχη της Τροχαίας Αττικής.

Οι αστυνομικοί έκαναν αλκοτέστ σε 1.549 οδηγούς, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 9% των οδηγών που ελέχθησαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Ειδικότερα το 29% των παραβατών είναι ηλικία 31 – 40 ετών, 27,5% από 41 – 50 ετών, 23,2% από 20 – 30 ετών, 17,4% από 51 – 60 ετών και 2,9% από 61 ετών και άνω. Επίσης στη συντριπτική πλειοψηφία τους (110) είναι άντρες.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις «επικίνδυνες» παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι των υπηρεσιών Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr