Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τροχαία : Το προφίλ των οδηγών που βρέθηκαν υπό την επήρεια αλκοόλ

Τροχαία : Το προφίλ των οδηγών που βρέθηκαν υπό την επήρεια αλκοόλ

Οι έλεγχοι αλκοτέστ της Τροχαίας Αττικής την Κυριακή έδειξαν ότι σχεδόν ένας στους δέκα οδηγούσε μεθυσμένος.

«Σαφάρι» για τον εντοπισμό οδηγών που είχαν καταναλώσει αλκοόλ σε ποσότητα μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στελέχη της Τροχαίας Αττικής.

Οι αστυνομικοί έκαναν αλκοτέστ σε 1.549 οδηγούς, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 9% των οδηγών που ελέχθησαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Ειδικότερα το 29% των παραβατών είναι ηλικία 31 – 40 ετών, 27,5% από 41 – 50 ετών, 23,2% από 20 – 30 ετών, 17,4% από 51 – 60 ετών και 2,9% από 61 ετών και άνω. Επίσης στη συντριπτική πλειοψηφία τους (110) είναι άντρες.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις «επικίνδυνες» παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι των υπηρεσιών Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024