
Λιβύη: Ο Ερντογάν «ξεχνά» τις παραβιάσεις του και ζητά τερματισμό ξένων παρεμβάσεων
Ο Ερντογάν -τη στιγμή που ανακοινώνει την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού για να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις που είναι πιστές στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας- κατά ένα παράδοξο τρόπο δηλώνει ότι η Αγκυρα θέλει να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή και να αποτρέψει την ξένη παρέμβαση
Τα μάτια στην παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη από την πλευρά της Τουρκίας κλείνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τις όποιες συστάσεις της αποστολής του ΟΗΕ στη βορειοαφρικανική χώρα.
Ο τούρκος πρόεδρος -τη στιγμή που ανακοινώνει την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού για να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις που είναι πιστές στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας και τον πρωθυπουργό, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ- κατά ένα παράδοξο τρόπο δηλώνει ότι η Αγκυρα θέλει να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή και να αποτρέψει την ξένη παρέμβαση. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, μόνο κατά όσων στρέφονται κατά της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης από τον ΟΗΕ.
«Υποστηρίζουμε πλήρως την πολιτική διαδικασία που αγκάλιασαν οι Λίβυοι και την κατάπαυση του πυρός» ανέφερε ο Ερντογάν ενώπιον του αλγερινού ομολόγου του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
«Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του λαού της Λιβύης αυτή την ώρα ανάγκης. Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στους αδερφούς μας» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Πηγή: Anadolu
Στο «κόλπο» η Αλγερία
Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος -επιχειρώντας να βάλει την Αλγερία στο διπλωματικό παιχνίδι που παίζει με τη Λιβύη- τόνισε πως «σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η περιοχή μας, η Αλγερία εξακολουθεί να αποτελεί πόλο σταθερότητας και ειρήνης. Ωστόσο, οι εξελίξεις στη Λιβύη επηρεάζουν άμεσα τη γειτονική Αλγερία».
«Είμαστε σε εντατικές συνομιλίες με τις χώρες της περιοχής και με τους διεθνείς παράγοντες για να εγγυηθούμε την εκεχειρία και να ξαναρχίσει ο πολιτικός διάλογος στη Λιβύη» πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν είπε ότι «συμφώνησε πλήρως» με τον Ερντογάν ότι θα πρέπει να τηρηθούν όσα αποφασίστηκαν στο Βερολίνο, στη διεθνή διάσκεψη της 19ης Ιανουαρίου για τη Λιβύη. «Εργαζόμαστε μαζί για την ειρήνη, παρακολουθώντας καθημερινά όλες τις εξελίξεις επί του πεδίου», πρόσθεσε.
- Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τη νέα ερυθρόλευκη φανέλα (pics)
- Φυλακές Κορυδαλλού: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την απόδραση του 48χρονου βαρυποινίτη
- Ο Δήμαρχος Χάλκης στις Βρυξέλλες και στην Επιτροπή Φυσικών Πόρων
- Γαλλία: Πρόστιμο 22 εκατομμύρια ευρώ στη Shein για παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή
- Πανελλαδικές 2026: Μαθητής στα Χανιά πιάστηκε με σκονάκι – Μηδενίστηκε το γραπτό του
- NBA Europe: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα υπερλίγκα τον Οκτώβριο του 2027




