Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν πολύ καλύτερη, κυριάρχησε στο ΟΑΚΑ και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στα καρέ του Μπάρκα, αλλά ήταν άτυχη στην τελική προσπάθεια – Δοκάρι στο 61’ ο Γκιγιέρμε.

«Μαγική» εικόνα στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ καλύτερος από την ΑΕΚ, να κυριαρχεί απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες στο καρέ του Μπάρκα, αλλά να μην μπορεί να πετύχει το γκολ της νίκης, με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0.

Μια νίκη, που άξιζε απόλυτα βάσει της εικόνας του αγώνα. Η τύχη, όμως, ήταν με το μέρος της ΑΕΚ, με τον Γκιγιέρμε στο 61’ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα. Η Ενωση από την πλευρά της ήταν σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, προσπαθώντας να κλείσει τους χώρους.

Στο 88’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της- σωστής – αποβολής του Σιμόες με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει ακόμα περισσότερο την πίεσή του, χωρίς όμως να φτάνει στο γκολ της λύτρωσης, παρά το γεγονός ότι γέμισε με κόσμο την «κιτρινόμαυρη» περιοχή.

Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν την ευκαιρία να φύγουν με το διπλό από το Ολυμπιακό Στάδιο, σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν και έπρεπε να είχαν πάρει το τρίποντο της νίκης. Μετά από το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ οι Πειραιώτες βρίσκονται στο +2 από τον ΠΑΟΚ, που παίζει αύριο με τον Βόλο στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ από την άλλη είναι στο -9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στο +4 από τον τέταρτο Παναθηναϊκό. Την επόμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες παίζουν εντός έδρας με την Ξάνθη και η ΑΕΚ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης στροφής.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, ένα σχήμα που προτιμάει στα μεγάλα παιχνίδια. Ο Πορτογάλος έβαλε τον Σισέ δίπλα στον Μπα, με τον Παπέ Αμπού να καλύπτει το κενό του Σεμέδο, που αποβλήθηκε στο ματς με τον ΟΦΗ. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, με τους Ομάρ, Σισέ, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στη τριάδα των χαφ, με τους Μασούρα και Βαλμπουενά στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Με τον ίδιο σχηματισμό παρέταξε την ομάδα του και ο Μάσιμο Καρέρα, με τον Ιταλό να χρησιμοποιεί επίσης το 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάρκας, με τους Μπάκακη, Βράνιες, Οικονόμου και Λόπες στην τετράδα. Οι Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι ήταν στα χαφ, με τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης και τους Βέρντε και Μάνταλο δίπλα του στα δύο άκρα.

Μεγάλες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 4’ έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μπουχαλάκη. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Μασούρας από αριστερά είδε την κίνηση του Μπουχαλάκη, του πέρασε την μπάλα στη δεξιά πλευρά, ο διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε δυνατά, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 9’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά. Ο Μασούρας έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός επιθετικός προσπάθησε με προβολή να βρει την μπάλα, αλλά δεν πρόλαβε και έχασε την ευκαιρία.

Κατοχή ο Ολυμπιακός, γρήγορη αλλαγή ο Καρέρα

Μετά το πρώτο 15άλεπτο έπεσε ο ρυθμός, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να ελέγχουν το παιχνίδι και να προσπαθούν να απειλήσουν την εστία του Μπάρκα, κυρίως με στημένες φάσεις. Η κατοχή της μπάλας με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ήταν στο 60-40 υπέρ του Ολυμπιακού, με τον Καρέρα να βλέπει την ομάδα του να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να δυσκολεύεται πολύ απέναντι στα τρία χαφ των Πειραιωτών.

Γι’ αυτό πήρε την απόφαση στο 31’ να βγάλει τον Σιμάνσκι και να βάλει τον Ολιβέιρα, γυρίζοντας το σχήμα σε 4-4-1-1.  Οι Μαρτίνς από την άλλη, έβλεπε τους παίκτες του να κερδίζουν κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή της ΑΕΚ, αλλά να μην μπορούν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Τα λεπτά κυλούσαν, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ να δείχνει 0-0.

Απείλησε η ΑΕΚ με Λιβάγια, δοκάρι ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να απειλεί για πρώτη φορά με αξιώσεις την εστία του Σα. Ο Μάνταλος εκτέλεσε χαμηλά το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Κιτρινόμαυροι, βρήκε τον Λιβάγια, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Σα ήταν στη σωστή θέση και έδιωξε με τα πόδια. Μετά τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να παίρνει και πάλι τα ηνία του αγώνα.

Οι Ερυθρόλευκοι στο 61’ άγγιξαν το γκολ, αλλά η τύχη ήταν με το μέρος της ΑΕΚ. Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Βράνιες προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά η μπάλα πήγε στον Γκιγιέρμε, αυτός κατέβασε, σούταρε με το δεξί, όμως η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα. Στο 67’ ο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, βάζοντας τον Μάξι Λοβέρα αντί του Γιώργου Μασούρα και τον Καρέρα δέκα λεπτά αργότερα να κάνει τη δεύτερη αλλαγή του, ρίχνοντας τον Αλμπάνη αντί του Βέρντε. Στο 82’ ο Μαρτίνς έκανε και δεύτερη αλλαγή, με τον Σουντανί να μπαίνει αντί του Καμαρά, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Κόκκινη ο Σιμόες, ασφυκτική πίεση, αλλά…

Στο 86’ ο Σιμόες σήκωσε στον αέρα τον Βαλμπουενά, με τον διαιτητή να δείχνει στον Πορτογάλο μέσο της ΑΕΚ δικαιολογημένα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλλει με συνοπτικές διαδικασίες. Μια αποβολή, που έφερε αλλαγές από τους δύο πάγκους. Ο Καρέρα έβαλε τον Σβάρνα αντί του Λιβάγια, θέλοντας να διασφαλίσει τα μετόπισθεν και τον Μαρτίνς τον Φορτούνη αντί του Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός πίεσε, ο Φορτούνης εκτέλεσε τα στημένα γύρω από την περιοχή της ΑΕΚ, αλλά οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της λύτρωσης. Ετσι το ματς ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Το δεκάρι: Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ήταν πολύ κινητικός στον χώρο του κέντρου. Ανοιγε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, είχε την ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και γενικά πραγματοποίησε πολύ καλό ματς. Δούλεψε σκληρά πολύ και προσπαθούσε συνεχώς τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά.

Το κλειδί: Η φάση που σημάδεψε το ματς ήταν το δοκάρι του Γκιγιέρμε στο 61’. Ο Βραζιλιάνος κοντρόλαρε, σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Αν είχε μπει το γκολ όλα θα ήταν διαφορετικά. Θα είχε αποδοθεί ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος.

Γιατί κόουτς: Ο Καρέρα άφησε στον πάγκο τον Ολιβέιρα, μια επιλογή που δεν του βγήκε. Όταν είδε ότι η ομάδα του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει έκανε γρήγορα την πρώτη αλλαγή, βάζοντας τον Πορτογάλο στο 31’ αντί του Σιμάνσκι. Δεν του βγήκε του Ιταλού τεχνικού, που κατάλαβε το λάθος του.

Στον πάγκο: Ο Μάρκο Λιβάγια. Είχε τη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ στο 47’. Ο Καρέρα και οι οπαδοί της ΑΕΚ περίμεναν περισσότερα από τον Κροάτη, αλλά δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες τους.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Σιμάνσκι (31’ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Βέρντε (77’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάγια (89’ Σβάρνας)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (83’ Σουντανί), Βαλμπουενά (90’ Φορτούνης), Μασούρας (67’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024