Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου: Η ισχύς εν τη ενώσει
Το συγγραφικό δίδυμο μιλάει αποκλειστικά στο ΒΗΜΑgazino για το νέο έργο «Φεγγάρι από χαρτί» και για τη μεγάλη επιστροφή του Μega
«Σου φαίνεται μήπως τσαλακωμένο αυτό;» τον ρωτά δείχνοντάς του ένα μαύρο ζιβάγκο. «Ελα, βρε Θανάση. Μια χαρά είναι. Βάλτο τώρα, να ξεκινήσουμε τη φωτογράφιση. Μην αργείς». Πειράζονται και αυτοσαρκάζονται συνεχώς. Μοιάζουν εντελώς αντίθετοι και την ίδια στιγμή αλληλοσυμπληρώνονται απόλυτα. Γιατί ο Μιχάλης Ρέππας είναι εκρηκτικός, ενώ ο Θανάσης Παπαθανασίου αποπνέει μία αίσθηση ήρεμης δύναμης.
Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Ερη Βαρδάκη συνομιλεί με το γνωστό συγγραφικό δίδυμο για τη μεγάλη επιστροφή τους στο Εθνικό Θέατρο με το έργο τους «Φεγγάρι από χαρτί», στο οποίο μας γυρίζουν πίσω στην Αθήνα των 60s.
«Και οι δύο μας γεννηθήκαμε το 1959. Τοποθετήσαμε τη δράση του έργου άνοιξη ’63-’64. Είναι η ιστορία ενηλικίωσης τεσσάρων έφηβων. Σε έναν χώρο αστικό, σε εκείνα τα σπίτια που σήμερα ονομάζουμε νεοκλασικά, που είχαν υπηρεσία εσωτερική, κάποιο κορίτσι από την επαρχία. Τέσσερις οικογένειες βρίσκονται στο επίκεντρο και γύρω τους οι θείοι, ο μπακάλης της γειτονιάς, οι σχέσεις τους».
Την ίδια στιγμή μιλούν για τις μεγάλες επιτυχίες τους και καλωσορίζουν την επιστροφή του Mega στους δέκτες μας: «Αυτός ο ρόμβος που γράφει Μega είναι ταυτισμένος με ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας, της καριέρας μας. Ναι, είμαστε παιδιά του Mega. Στενοχωρηθήκαμε βαθιά τότε που έκλεισε. Γιατί δεν σταμάτησε τη λειτουργία του ως αποτυχημένη επιχείρηση, αλλά επειδή κάποιοι ήθελαν να κλείσει. Θέλανε με το ζόρι να κλείσει. Χαιρόμαστε πολύ που επιστρέφει».
Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»
- Το μανιφέστο του δράστη της επίθεσης στο δείπνο των Ανταποκριτών – Τι έγραψε για τον Τραμπ
- Μαγνητικό τσιμέντο: Η ιδέα που υπόσχεται να βάλει τέλος στο καρφιά και τις βίδες στους τοίχους
- Χώρισε το πιο «cool ζευγάρι» του παγκοσμίου τένις – Όλο το παρασκήνιο (pics)
- Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 4-0: Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Champions League
- Δημογραφικό: «Πολλαπλασιαστής κινδύνων» για την οικονομία – Το στοίχημα της επόμενης ημέρας
- Geely vs Tesla: Η Κίνα «πατάει γκάζι» στα robotaxi



