Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στρατιώτες μας μετά τις επιθέσεις του Ιράν

ΗΠΑ : Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στρατιώτες μας μετά τις επιθέσεις του Ιράν

Τον τραυματισμό τουλάχιστον 34 αμερικανών στρατιωτών είχαν ως αποτέλεσμα οι πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά στόχων των ΗΠΑ στο Ιράκ

Τον τραυματισμό τουλάχιστον 34 αμερικανών στρατιωτών είχαν ως αποτέλεσμα οι πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά στόχων των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Τζόναθαν Χόφμαν, 34 αμερικανικά μέλη της υπηρεσίας έχουν διαγνωσθεί με διάσειση και κρανιοεγκεφαλικές βλάβες, αφότου το Ιράν διενήργησε επιθέσεις, στις 8 Ιανουαρίου, με βαλλιστικούς πυραύλους σε δύο βάσεις στο Ιράκ. Την ίδια ώρα, οι μισοί από αυτούς εξακολουθούν να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη.

«Σε σχέση με τον αριθμό των πρόσφατων τραυματισμών, η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως 34 συνολικά μέλη έχουν διαγνωστεί με διάσειση και τραυματικές εγκεφαλικές βλάβες» δήλωσε ο Χόφμαν σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου, οκτώ μέλη της υπηρεσίας έφθασαν την Παρασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες για ιατρική περίθαλψη, άλλοι εννέα δέχονται τις πρώτες βοήθειες στη Γερμανία και ένας στο Κουβέιτ, ωστόσο επέστρεψε για να εκπληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα στο Ιράκ.

Υποβάθμισε τη σοβαρότητα ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ «δεν υπέστησαν απώλειες» από την επίθεση, η οποία αποτελούσε αντίποινα για τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμάνι.

Ερωτηθείς αργότερα για αναφορές τραυματισμών, ο Τραμπ υποβάθμισε τη σοβαρότητά τους: «Άκουσα ότι είχαν πονοκεφάλους. Και μερικά άλλα πράγματα. Αλλά θα έλεγα, και μπορώ να αναφέρω, δεν είναι πολύ σοβαρό».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024