Τον τραυματισμό τουλάχιστον 34 αμερικανών στρατιωτών είχαν ως αποτέλεσμα οι πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά στόχων των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Τζόναθαν Χόφμαν, 34 αμερικανικά μέλη της υπηρεσίας έχουν διαγνωσθεί με διάσειση και κρανιοεγκεφαλικές βλάβες, αφότου το Ιράν διενήργησε επιθέσεις, στις 8 Ιανουαρίου, με βαλλιστικούς πυραύλους σε δύο βάσεις στο Ιράκ. Την ίδια ώρα, οι μισοί από αυτούς εξακολουθούν να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη.
«Σε σχέση με τον αριθμό των πρόσφατων τραυματισμών, η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως 34 συνολικά μέλη έχουν διαγνωστεί με διάσειση και τραυματικές εγκεφαλικές βλάβες» δήλωσε ο Χόφμαν σε δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου, οκτώ μέλη της υπηρεσίας έφθασαν την Παρασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες για ιατρική περίθαλψη, άλλοι εννέα δέχονται τις πρώτες βοήθειες στη Γερμανία και ένας στο Κουβέιτ, ωστόσο επέστρεψε για να εκπληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα στο Ιράκ.
Υποβάθμισε τη σοβαρότητα ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ «δεν υπέστησαν απώλειες» από την επίθεση, η οποία αποτελούσε αντίποινα για τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμάνι.
Ερωτηθείς αργότερα για αναφορές τραυματισμών, ο Τραμπ υποβάθμισε τη σοβαρότητά τους: «Άκουσα ότι είχαν πονοκεφάλους. Και μερικά άλλα πράγματα. Αλλά θα έλεγα, και μπορώ να αναφέρω, δεν είναι πολύ σοβαρό».
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας