Ερντογάν: Αν δεν ληφθούν μέτρα θα επεκταθεί το «λιβυκό χάος» στη Μεσόγειο
Προειδοποίηση για επέκταση του «λιβυκού χάους» στην Μεσόγειο, εάν δεν επιβληθεί ηρεμία, απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.
Με απειλές υποδέχθηκε την Καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιώντας για επέκταση του «λιβυκού χάους» στην Μεσόγειο, εάν δεν επιβληθεί ηρεμία.
«Το χάος που κυριαρχεί στην Λιβύη κινδυνεύει να έχει συνέπειες σε ολόκληρη την Μεσόγειο, εάν δεν επιβληθεί ηρεμία το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Ερντογάν εγκανιάζοντας το νέο γερμανοτουρκικό πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη μαζί με την Ανκγελα Μέρκελ.
«Πρέπει να επιταχύνουμε την επίλυση, εάν δεν θέλουμε να σηκώσουν κεφάλι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα», απείλησε ο Ερντογάν.
Μέρκελ και Ερντογάν θα έχουν συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών το απόγευμα και η κατάσταση στην Λιβύη θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών έπειτα και από την διεθνή διάσκεψη που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο.
Εκτός της Λιβύης, η κατάσταση στην βορειοδυτική Συρία θα απασχολήσει τους δύο ηγέτες την ώρα που η επίθεση του καθεστώτος της Δαμασκού κατά της επαρχίας του Ιντλιμπ έχει προκαλέσει την έξοδο δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της εμπόλεμης περιοχής.
Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί συστηματικά την πολύ αποτελεσματική για το Βερολίνο απειλή της αύξησης των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, καταγγέλλοντας την Ευρωπαϊκή Ενωση για μη εκπλήρωση των δεσμεύσεών της στην χορήγηση προς την Αγκυρα οικονομικής υποστήριξης για τα τέσσερα εκατομμύρια σύρων προσφύγων που ζουν στο τουρκικό έδαφος.
Η Ανκγελα Μέρκελ θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη και με μέλη της κοινωνίας των πολιτών, ανάμεσά τους τον διαπρεπή δικηγόρο Βεϊζέλ Οκ και τον δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ, η φυλάκιση του οποίου το 2017 προκάλεσε διπλωματική κρίση ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αγκυρα.
«Η Τουρκία βρίσκεται εν μέσω μίας κρίσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τον τερματισμό της καταστολής πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών ανάμεσα στην Ανκγελα Μέρκελ και τον τούρκο πρόεδρο», πιστεύει ο Αντριου Γκράντνερ, ο ειδικός για την Τουρκία της Διεθνούς Αμνηστίας.
- Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται με φόντο τη δεύτερη κούπα της χρονιάς
- Λήμνος: Ήχησε το 112 λόγω κακοκαιρίας – Χείμαρροι και ορμητικά ρέματα
- Πέλικανς – Μπακς 119-138: Πέρασαν από τη Νέα Ορλεάνη και συνεχίζουν το σερί (vids)
- Ακίνητα: Έξι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα μπόνους δόμησης – Πότε εκδικάζονται
- Ιδού η απορία: Κάνουμε stretching πριν ή μετά την άσκηση;
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει επαφές για τον Χάαλαντ»
- Καθαρά Δευτέρα: Σε εξέλιξη η έξοδος του τριημέρου – Τα μέτρα της Τροχαίας
- Στο φαρμακείο της γειτονιάς αναζητούν όλα τα ακριβά φάρμακα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)



























![Βαρκελώνη: Η περίφημη Σαγράδα Φαμίλια έφτασε επιτέλους στο τελικό της ύψος [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/21226906-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442