Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νταβός : Χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Νταβός : Χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Ελβετοί αστυνομικοί έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων για να διαλύσουν μερίδα διαδηλωτών στη Ζυρίχη κατά τη διάρκεια κινητοποίησης εναντίον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός.

Ελβετοί αστυνομικοί έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων για να διαλύσουν μερίδα διαδηλωτών στη Ζυρίχη που εκτόξευσε πυροτεχνήματα και μπουκάλια κατά τη διάρκεια κινητοποίησης εναντίον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum, WEF), που διεξάγεται όπως κάθε χρόνο στο Νταβός.

Στο νοσοκομείο αστυνομικός

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν, διερχόμενος τραυματίστηκε από πυροτέχνημα και αστυνομικός εισήχθη σε νοσοκομείο, χωρίς να διευκρινίζεται από τις αρχές πώς τραυματίστηκε ή πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του.

Η διαδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων. Η κινητοποίηση, με την άδεια των δημοτικών αρχών, είχε γενικό σύνθημα «Η Ζυρίχη εναντίον του WEF».

Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πορεία σε δρόμους κοντά στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί κόμβο του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.

Πέραν της αντίθεσής τους στο ραντεβού των παγκόσμιων ηγετών επιχειρήσεων και κυβερνήσεων στο Νταβός, σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων από τη Ζυρίχη – φέτος συμμετείχε στο WEF ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ – οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση αξίωσαν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Τσακίστε το WEF»

Αρκετοί διαδηλωτές κράταγαν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «σταματήστε την κλιματική κρίση».

Στις βιτρίνες αρκετών καταστημάτων αναγράφηκαν συνθήματα όπως «τσακίστε το WEF».

Παρότι οι διοργανωτές απηύθυναν έκκληση να αποφευχθούν τα βίαια επεισόδια, η αστυνομία επισήμανε πως ορισμένοι από τους συμμετέχοντες άναψαν πυροτεχνήματα εν μέσω πλήθους, συμπεριλαμβανομένων διερχομένων και περίεργων, και προκάλεσαν φθορές αξίας «χιλιάδων ελβετικών φράγκων».

«Ακόμη και μετά το επίσημο τέλος της εκδήλωσης περί τις 20:30 ώρα κεντρικής Ευρώπης [σ.σ. 21:30 ώρα Ελλάδας], ομάδες ταραχοποιών παρέμεναν επιτόπου και απασχολούσαν τους αστυνομικούς», στηλίτευσε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση Ζυρίχης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024