Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ για Λιβύη : Κινδυνεύει να γίνει νέα Συρία

Μέρκελ για Λιβύη : Κινδυνεύει να γίνει νέα Συρία

«Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή» τόνισε η κ. Μέρκελ από το Νταβός, λέγοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα συμβεί στη Λιβύη ό,τι συνέβη και στη Συρία

Τους επιχειρηματικούς και πολιτικούς ηγέτες προειδοποίησε η Άνγκελα Μέρκελ ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Λιβύη μπορεί να έχει επιπτώσεις ανάλογες με αυτές του πολέμου στη Συρία.

«Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή» τόνισε η κ. Μέρκελ από το Νταβός, λέγοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα συμβεί στη Λιβύη ό,τι συνέβη και στη Συρία.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για να βοηθήσει χώρες να επιλύσουν εμφύλιες συγκρούσεις και να αποφύγει μελλοντικά προβλήματα με μεγάλες εισροές προσφύγων.

«Πρέπει να δράσουμε πιο προληπτικά, να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες για να αποφύγουμε αυτές τις τεράστιες εισροές μεταναστών» υπογράμμισε η κ. Μέρκελ.

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Μιτίγκα μετά τις εκτοξεύσεις ρουκετών

Νωρίτερα, πάντως, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης (GNA) ανακοίνωσε ότι επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Μιτίγκα, το μοναδικό στην πρωτεύουσα, το οποίο είχε παραμείνει κλειστό επί σχεδόν μία ημέρα μετά την εκτόξευση ρουκετών στην περιοχή.

Το Μιτίγκα, στα ανατολικά προάστια της πόλης, έχει δεχθεί κατ’ επανάληψη επιθέσεις τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να διακόπτονται οι πτήσεις επί πολλές ώρες.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ανέφερε την Τετάρτη ότι κατέρριψε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη νότια Τρίπολη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024