Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέρασε από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ με... οδηγό την εξυγίανση

Πέρασε από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ με… οδηγό την εξυγίανση

Μεγάλη πρόοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέρσι έπαιξε βόλεϊ ο Βιεϊρίνια στη Λαμία, φέτος ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μόνο ένα γκολ-οφσάιντ για να περάσει από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας (0-1). Ρεσιτάλ… εξυγίανσης από τον Σέζο και τους βοηθούς τους, περήφανος για τα «παλικάρια» του ο Περέιρα!

Τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο πηγαίνουν καλύτερα. Η… εξυγίανση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και πλέον απολαμβάνουμε θέαμα πολύ υψηλού επιπέδου, ισάξιο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Όπως αυτό που είδαμε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λαμία στην Φθιώτιδα.

Ένα ματς – σταθμός, που επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει βήματα προόδου. Πέρσι, ο Βιεϊρίνια έπαιξε… βόλεϊ για να πάρει ο Δικέφαλος του Βορρά το διπλό, φέτος όμως χρειάστηκε μόνο ένα γκολ-οφσάιντ για να φύγει η ομάδα της Θεσσαλονίκης με το τρίποντο από το ΔΑΚ Λαμίας.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον ΠΑΟΚ; Οι Μάτος, Σέζος και βοηθοί του Καραγκιζόπουλος, Τζιουβάρας. Ο Βραζιλιάνος έβαλε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 33΄, ένα γκολ που δεν θα έπρεπε ποτέ να μετρήσει, καθώς ξεκίνησε την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ. Γι’ αυτό και δίπλα στον MVP μπαίνει και το όνομα του Αθανάσιου Σέζου, ο οποίος κατακύρωσε – λανθασμένα – το γκολ. Ο διαιτητής από το Κιλκίς, ο οποίος μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδωσε δύο φορές κόκκινη κάρτα στον σκόρερ του Δικεφάλου, ο οποίος αρχικά χτύπησε εκτός φάσης τον Μπεχαράνο και στη συνέχεια έπεσε με τις σκαριές στον Καραμάνο.

Μερίδιο έχουν και οι βοηθοί του, με τον Καραγκιζόπουλο στο πρώτο μέρος να κόβει λανθασμένα ως οφσάιντ τον Μπεχαράνο σε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς και τον Τζιουβάρα να μην υποδεικνύει οφσάιντ τον Μάτος στο γκολ που έκρινε το παιχνίδι και έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι ο Δικέφαλος κατάφερε να… σπάσει το μπλόκο της Λαμίας και να παραμείνει σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό, με τους Ασπρόμαυρους να μειώνουν στον πόντο τη διαφορά από τον Ολυμπιακό (50 έναντι 49).

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-5-2 με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Αντέτζο, Πλιάστικας και Βύντρα. Σε ρόλο λίμπερο ο Σκόνδρας στα χαφ οι Δημούτσος και Μπεχαράνο, στις πτέρυγες οι Βάντερσον και Ασίγκμπα και στην κορυφή της επίθεσης οι Καραμάνος και Ρόμανιτς.

Ο Αμπέλ Φερέιρα για την αναμέτρηση με τη Λαμία αποφάσισε να κάνει και πάλι αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ τόσο στα χαφ, όσο και στην κορυφή της επίθεσης. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ζίβκοβιτς με τετράδα στην άμυνα τους Μάτος δεξιά, Γιαννούλη αριστερά, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βαρέλα και Ίνγκασον. Η πρώτη αλλαγή έγινε στο χώρο της μεσαίας γραμμής καθώς δίπλα στον Μαουρίσιο δεν αγωνίστηκε ο Αουγκούστο, αλλά ο Εσίτι. Σις πτέρυγες οι Βιερίνια και Λημνιός, στον άξονα για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Μίσιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ.

Λίγες φάσεις

Ο Δικέφαλος κατάφερε να ανοίξει το σκορ με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα στο ΔΑΚ Λαμίας σε ένα ματς που μέχρι να πετύχει το γκολ ο Μάτος οι φάσεις που δημιουργήθηκαν όλες από την πλευρά των φιλοξενούμενων ήταν μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριού. Οι γηπεδούχοι κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους στο πρώτο ημίχρονο. Η πολυκοσμία στο χώρο του κέντρου βοήθησε την ομάδα του Άκη Μάντζιου να κλείσει τους διαδρόμους, αλλά και τον Μίσιτς που δεν μπορούσε να ξεμαρκαριστεί και να βοηθήσει στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 10ο λεπτό με τον Βιερίνια με σουτ εντός περιοχής προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Θεοδωρόπουλου με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να απομακρύνει. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γιαννούλης βγήκε από αριστερά με τη σέντρα του να πηγαίνει συστημένη στον ο Άκπομ στο πρώτο δοκάρι με τον Άγγλο επιθετικό να μην μπορεί να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο.

Μέχρι να έρθει το γκολ για 18 λεπτά είχαμε στον αγωνιστικό χώρο δυνατές μονομαχίες με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω, όμως καμία ομάδα δεν μπόρεσε να την «πατήσει» στο χορτάρι και να ξεδιπλώσει τις επιθετικές της αρετές. Οι Ασπρόμαυροι που είχαν και σήμερα τα θεματάκια τους ανασταλτικά δεν τα διεκδίκησαν με μεγαλύτερη τόλμη και αποφασιστικότητα οι γηπεδούχοι.

Γκολ-οφσάιντ και κωμικοτραγικά πράγματα στη Λαμία

Στο 33’ ήρθε το γκολ από στημένη μπάλα. Ένα γκολ, βέβαια που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε μετρήσει. Ένα γκολ που πέτυχε ο Μάτος, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθειά του από πεντακάθαρη θέση οφσάιντ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιειρίνια, στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας, ο Μάτος έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ μάλιστα έγιναν κωμικοτραγικά πράγματα. Το μόνιτορ στο VAR κόλλησε λόγω τεχνικού προβλήματος, με τους παίκτες της Λαμίας να είναι έξαλλοι και να γελάνε με όσα συνέβαιναν στο παιχνίδι. Ο Σέζος τελικά μέτρησε γκολ, με τους παίκτες της Λαμίας να διαμαρτύρονται, καθώς δεν ελέχθηκε πιθανή υπόδειξη οφσάιντ.

Με το κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ απείλησε με ένα δεύτερο γκολ στο 44’ με τον Μίσιτς. Ο Κροάτης εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ με τη μπάλα να παίρνει κατεύθυνση προς την εστία με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ.

Πρωταγωνιστής ο Σέζος

Η… εξυγίανση συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σέζο να χαρίζει δύο φορές την κόκκινη κάρτα στον Μάτος. Στην πρώτη περίπτωση ο Βραζιλιάνος χτύπησε εκτός φάσης τον Μπεχαράνο και στη δεύτερη έπεσε με τις σκαριές στον Καραμάνο. Παρόλα αυτά ο διαιτητής δεν… συγκινήθηκε και μάλιστα όχι μόνο δεν του έδωσε κόκκινη, αλλά ούτε καν κίτρινη.

Μπορεί οι δύο προπονητές να μην προχώρησαν σε κάποια αλλαγή στις ενδεκάδες τους, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως με την συμπλήρωση μιας ώρα παιχνιδιού τον χορό των αλλαγών άνοιξε ο Φέρειρα. Ο Άκπομ που δεν βοήθησε επιθετικά παραχώρησε την θέση του στον Σφιντέρσκι. Σχετικά γρήγορά έγινε και η δεύτερη με τον Γιαννούλη που είχε δεχτεί ένα χτύπημα να αποχωρεί δίνοντας τη θέση του στον Χοσέ Κρέσπο.

Ο Ισπανός αμυντικός μετά από αρκετό καιρό απουσίας του λόγω τραυματισμού αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εκτός από ένα μακρινό σουτ του Μαουρίσιο στο 66ο λεπτό, η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη χάθηκε στο 73ο λεπτό. Ο Δικέφαλος κέρδισε ένα φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή της Λαμίας. Ο Λημνιός πάτησε τη μπάλα με τον Βιερίνια να βρίσκει τον νεαρό επιθετικό σε πλάγια θέση δεξιά. Έκανε τη σέντρα με τον Ίνγκασον να την γυρίζει στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας με τον Βαρέλα να μη μπορεί να πιάσει την κεφαλιά.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς στο ΔΑΚ Λαμίας με τον ΠΑΟΚ να παίρνει άλλους τρεις βαθμούς και να μειώνει την διαφορά στον ένα πόντο από τον Ολυμπιακό. Επόμενος αντίπαλος για τους Θεσσαλονικείς είναι ο Βόλος με το ματς να διεξάγεται τη Δευτέρα (27/1) στο γήπεδο της Τούμπας. Η ομάδα της Λαμίας επίσης την ίδια ημέρα θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης.

Το δεκάρι: Ο διαιτητής Σέζος ήταν ο πραγματικός MVP. Ο ρέφερι από το Κιλκίς ήταν – δυστυχώς – ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα. Με τις ευλογίες του, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με ένα γκολ-οφσάιντ, ενώ στο δεύτερο μέρος δεν απέβαλλε τον Λεονάρντο Μάτος, παρότι ο Βραζιλιάνος έκανε δύο φορές μαρκάρισμα για κόκκινη.

Που κρίθηκε: Το γκολ του Μάτος στο 33ο λεπτό ήταν αυτό που έκρινε το νικητή στην αναμέτρηση της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, κυρίως για τη φάση του γκολ που Σέζος πήρε την απόφαση χωρίς να υπάρχει η εικόνα από το VAR.

Στον πάγκο: Ο Περέιρα μαζί με τον «δικό μας» – κατά τον Ιβάν – Γραμμένο. Εκατσαν στον πάγκο και παρακολούθησαν με περηφάνια τη διαιτησία του Σέζου στο ΔΑΚ Λαμίας. Τέτοια «εξυγιαντική» διαιτησία είχαμε να δούμε από το ματς του Ολυμπιακού με τον Βόλο. Δύο παιχνίδια που απολαύσαμε τα δύο πρόσωπα της… εξυγίανσης.

Γιατί κόουτς: Ο Αμπέλ Φερέιρα αποφάσισε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να βάλει ως «10αρι» τον Γιόζιπ Μίσιτς. Για την απόφαση του αυτή δεν δικαιώθηκε καθώς ο Κροάτης δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα (74’ Βασιλόγιαννης), Δημούτσος, Βύντρα, Σκόνδρας (85’ Σάσι), Ρόμανιτς, Καραμάνος (70’ Μπιανκόνι), Μπεχαράνο.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιάννουλης (69’ Κρέσπο), Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (86’ Αουγκούστο), Μίσιτς, Άκπομ (63’ Σφιντέρσκι)

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024