Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο.

Ομιλία στη Βουλή επί του Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Βουλευτών»

Η ΝΔ επιμένει στις συνταγές του χθες που μας οδήγησαν στη κρίση. Στην αλαζονεία της παντοδυναμίας του ενός, που στηρίζεται σε επίπλαστες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και που γεννά όλες μαζί τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος: Τη φαυλότητα, το ρουσφέτι, τη διαπλοκή. Το σύστημα της απλής αναλογικής είναι το σύστημα που σήμερα ισχύει και θα ισχύει και θα εφαρμοστεί στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία. Είναι κεκτημένο και κληρονομιά της κυβέρνησης της Αριστεράς. Και σας διαβεβαιώνω, ήρθε για να μείνει στη πολιτική ζωή του τόπου.Η δίκαιη έκφραση των πολιτικών δυνάμεων και η σύγκλιση μέσω του σχηματισμού κυβερνήσεων συνασπισμού θα ανανεώσει και θα αναζωογονήσει το πολιτικό σύστημα.Θα είναι η θρυαλλίδα για την προγραμματική επανάκαμψη των δυνάμεων της Αριστεράς και των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, που παρά τις όποιες υπαρκτές διαφορές, θα παραμερίσουν τη κυβέρνηση της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη, σχηματίζοντας προοδευτική κυβέρνηση.Ομιλία στη #Βουλή επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Βουλευτών». #Vouli

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr