
Σεισμός στην Τουρκία : Έντρομοι οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατευθούν
Πανικός επικράτησε στην περιοχή της Περγάμου στην Τουρκία, όταν σημειώθηκε ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και οι κάτοικοι έσπευσαν να προστατευθούν.
Πανικός επικράτησε στην περιοχή της Περγάμου στην Τουρκία, το βράδυ της Τετάρτης, όταν σημειώθηκε ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ωστόσο, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε την ισχυρή δόνηση στα 5,6 Ρίχτερ και το επίκεντρο στα 16 χιλιόμετρα από Κιρκαγάτς, το οποίο απέχει 88 χιλιόμετρα από τη Σμύρνη.
Οι κάτοικοι των περιοχών που έγινε αισθητή η δόνηση, έσπευσαν να προστατευθούν, φοβούμενοι για τη ζωή τους.
https://twitter.com/notkoncom/status/1220073809690136579
Όπως φαίνεται στα βίντεο που αναρτήθηκαν λίγο αργότερα από τη σεισμική δόνηση στα social media, πολλοί ήταν αυτοί που τρόμαξαν και έτρεξαν να προστατευθούν.
Της συγκεκριμένης δόνησης είχε προηγηθεί στις 17:00 το απόγευμα άλλη δόνηση μικρότερης έντασης (3,6 βαθμών).
https://twitter.com/TrTheNews/status/1220080942087311361
Αξίζει να σημειωθεί πως ο σεισμός έγινε αισθητός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ιδιαιτέρως στη Λέσβο, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί ζημιές.
depremi önceden hissetmek mi ? çok alfa bir baba. #deprem pic.twitter.com/ZujgwZ0FAY
— 'Can' (@supratinci) January 22, 2020
Τρέμει ασταμάτητα η γη
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον δύο μετασεισμοί σημειώθηκαν μετά τον ισχυρό σεισμό.
Τη δόνηση των 5,3 Ρίχτερ ακολούθησε μετασεισμός 4,2 Ρίχτερ στην επαρχεία Μανίσα, ενώ λίγη ώρα σημειώθηκε ακόμα ένας μεγέθους 3.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
- Φιλιππίνες: Πυροβολισμοί ακούγονται στη Γερουσία – Αναμενόταν σύλληψη γερουσιαστή που καταζητείται από το ΔΠΔ
- Απ’τη ζωή βγαλμένο; Πολιτικοί, αστυνομικοί και πράκτορες οι «κακοί» των νέων τηλεοπτικών θρίλερ
- «Αυτή θα είναι η επόμενη ομάδα του Πίτερς»
- Ανδρουλάκης προς ΝΔ: Αποτύχατε να προσφέρετε στους πολίτες μια καλύτερη ζωή
- Βουλή: Κλήση στην Επιτροπή Θεσμών, Τζαβέλλα και Δεμίρη ζητά και το ΚΚΕ
- Δήμαρχος Ρόδου: Απομακρύναμε 1.500 τόνους απορριμμάτων και μπάζων από τη Λίνδο και τον Αρχάγγελο




