Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σίφουνας» στο Βόλο η φρεσκαρισμένη ΑΕΚ

«Σίφουνας» στο Βόλο η φρεσκαρισμένη ΑΕΚ

Η ΑΕΚ με ωραία ποδόσφαιρο, νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα και τον Πολωνό άσο να εντυπωσιάζει, επιβλήθηκε του Βόλου εκτός έδρας με 3-1

Η ΑΕΚ συνέχισε με νίκη και μάλιστα πετυχαίνοντας ξανά τρία γκολ, επικρατώντας άνετα εκτός έδρας του Βόλου με 3-1. Οι Κιτρινόμαυροι απέδωσαν όμορφο ποδόσφαιρο, είχαν πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα και σκόρερ τους Οικονόμου, Αλμπάνη, Κλωναρίδη. Από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν ήταν σίγουρα ο Νταμιάν Σιμάνσκι, με τον Πολωνό μέσο να ξεκινά βασικός και να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία στο ντεμπούτο του.

Η ΑΕΚ θα ξεκινήσει την αναμέτρηση με διάταξη 3-5-2 και πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της από τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός επιθετικός παρέταξε ένα σχήμα που είχε ως δίδυμο στην επίθεση τους Αλμπάνη-Κλωναρίδη, ενώ βασικός ήταν ο Σιμάνσκι, που έκανε ντεμπούτο με την Ένωση. Μάλιστα ο Πολωνός είχε και μια καλή στιγμή στο 6’, όταν το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής έφυγε άουτ.

Στο 9’ η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το γκολ και να κάνει το 1-0! Μετά από κόρνερ του Λόπες ο Οικονόμου σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Οι Κιτρινόμαυροι δεν κατέβασαν στροφές και στο 25’ έφτασαν και σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Αλμπάνη να εκμεταλλεύεται το λάθος στην άμυνα του Βόλου και να κάνει το 2-0 με χαλαρό πλασέ.

Η Ένωση είχε επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό της στον αγώνα, κρατούσε την μπάλα και μαζί τον Βόλο μακριά από την περιοχή της και διατηρούσε με άνεση το προβάδισμά της. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Βόλο να έχει μια καλή στιγμή με τον Ζοάο και τον Δικέφαλο μία με τον Αλμπάνη, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στο 52’ η ΑΕΚ θα κλειδώσει οριστικά την υπόθεση νίκη. Ο Λόπες θα κάνει την κούρσα από αριστερά, θα σεντράρει και ο Κλωναρίδης με πλασέ στην κίνηση θα πετύχει το 3-0, επιστρέφοντας στα γκολ! Στο 59’ ο Αλμπάνης θα βρει ξανά δίχτυα, με το γκολ του να ακυρώνεται, λανθασμένα, ως οφσάιντ. Ενώ στο 65’ η Ένωση θα χάσει σπουδαία ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ, όταν ο εξαιρετικός Σιμάνσκι θα μπει στην αντίπαλη περιοχή, θα ανοίξει προς τον Ντέλετιτς, όμως ο Σέρβος προ κενής εστίας θα αστοχήσει.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Ντέλετιτς θα δοκιμάσει και πάλι να απειλήσει την αντίπαλη εστία, με το σουτ του να μην βρίσκει στόχο. Σταδιακά ο Μάσιμο Καρέρα άλλαξε πράγματα στην ενδεκάδα, φρεσκάροντας κι άλλο την ομάδα του. Ο Βόλος το μόνο που θα καταφέρει είναι να μειώσει στο 89’ με την κεφαλιά του Γκουαροτσένα, που νίκησε από κοντά τον Μπάρκα.

Το κλειδί: Τα γρήγορα γκολ της ΑΕΚ που ουσιαστικά… τελείωσαν από νωρίς το ματς.

To 10άρι: O Σιμάνσκι. Ο Πολωνός μέσος ήταν σούπερ στο ντεμπούτο του και έδειξε εξαιρετικά στοιχεία.

Στον πάγκο: Ο Ντέλετιτς. Για άλλη μια φορά είχε ζήτημα στο τελείωμα των φάσεων και σπατάλησε ευκαιρίες.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Γκαγιέγκο να παρατάξει την ομάδα του με τριάδα στα στόπερ αποδείχθηκε μη λειτουργική, με την ΑΕΚ να βρίσκει πολλούς χώρους.

Γκολ: 89′ Γκουαροτσένα – 9’ Οικονόμου, 25’ Αλμπάνης, 52’ Κλωναρίδης

Kίτρινες: Βράνιες (21’), Σβάρνα (84’), Ζοάο (44’), Β. Οικονόμου (63’), Διαμαντή (85’)

Κόκκινες: –

Διαιτητής: Τσαγκαράκης

Boηθοί: Χασάν, Σινιοράκης

4ος: Κουτσιαύτης

VAR: Τζοβάρας, Χριστάκογλου)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Μπάρκας, Βράνιες (80’ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Σιμάνσκι (79’ Μπότος), Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς, Λόπες, Αλμπάνης, Κλωναρίδης (61’ Ντέλετιτς)

Βόλος (Α. Καγιέγκο, 3-5-2): Γκαραβέλης, Διαμάντης, Κανταμούρο (26’ Β. Οικονόμου), Δημόπουλος, Ντεντάκης, Τσοκάνης, Μουνίθ, Μπαλογιάννης, Φεράρι (66’ Γέντρισεκ), Ζοάο (46’ Τόρες), Γκουαροτσένα

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024