Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-1

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-1

Με γκολ του Μαντί Καμαρά ο Ολυμπιακός πέρασε από το Γεντί Κουλέ με ένα μάγκικο διπλό. Από αυτά που δίνουν τίτλους. Στο +4 από τον ΠΑΟΚ η ομάδα του Μαρτίνς.

Με το τρίποντο στις αποσκευές του επιστρέφει από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς με «μπαλοθιά» του Μαντί Καμαρά στο 45+1’, «ξέρανε» τον ΟΦΗ και πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη στο Γεντί Κουλέ. Ένα μάγκικο διπλό, από αυτά που δίνουν τίτλους.

Μια μεστή εμφάνιση από τους Ερυθρόλευκους, που έδειξαν χαρακτήρα σε μια πολύ δύσκολη έδρα και κατάφεραν να πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο. Με αυτή τη νίκη οι Πειραιώτες αύξησαν τη διαφορά στο +4 από τον ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται το απόγευμα της Πέμπτης (23/1) στην έδρα της Λαμίας.

Οι Ερυθρόλευκοι αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι της Κυριακής (26/1) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, βάζοντας τριάδα στα χαφ. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια της «ερυθρόλευκης» εστίας ήταν ο Σα, με τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά, Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Μασούρα και Βαλμπουενά στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Σίμος από την άλλη, παράταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-5-1. Ο Σωτηρίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Γιαννούλη και Κοροβέση στην τετράδα της άμυνας. Οι Μεγιάδο, Νέιρα και Στάικος ήταν στα χαφ, με τους Βαζ και Σεμέδο στα άκρα και τον Φιγκερέιδο στην επίθεση.

Κατοχή ο Ολυμπιακός, άμυνα ο ΟΦΗ

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Σωτηρίου και με τη διπλή ζώνη άμυνας δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Οι Ερυθρόλευκοι στο 13’ δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση με τον Γκιγιέρμε. Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μασούρας σκόραρε μετά την πάσα του Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ του Ελληνα χαφ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, όταν ο Μαροκινός επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας. Στο 21’ ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά με τον Στάικο. Ο Κοροβέσης έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Στάικος έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ζοσέ Σα. Ο χρόνος κυλούσε με την μπάλα να παίζεται κυρίως στο μισό του ΟΦΗ.

«Μπαλοθιά» του Καμαρά και 1-0 ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει το κενό στην άμυνα των γηπεδούχων, αλλά οι παίκτες του Σίμου ήταν πολύ καλά οργανωμένοι και έκοβαν τις προσπάθειες των Ερυθρόλευκων. Όλα έδειχναν ότι το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 0-0, αλλά ο Καμαρά είχε διαφορετική άποψη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ελ Αραμπί κυνήγησε μια χαμένη φάση, έκλεψε την μπάλα, έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο Καμαρά με ωραίο σουτ νίκησε τον Σωτηρίου, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς!

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024