Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σακελλαροπούλου : Έχω πλήρη συναίσθηση του βάρους που επωμίζομαι

Σακελλαροπούλου : Έχω πλήρη συναίσθηση του βάρους που επωμίζομαι

Στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετέβη ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας προκειμένου να της επιδώσει το αποτέλεσμα και να της ανακοινώσει ότι η εθνική αντιπροσωπεία την εξέλεξε για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετέβη στις 13:30 ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας προκειμένου να της επιδώσει το αποτέλεσμα και να της ανακοινώσει ότι η εθνική αντιπροσωπεία την εξέλεξε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ευρεία πλειοψηφία.

Ο κ. Τασουλάς ο οποίος ήταν περιστοιχισμένος από εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου όλων των κομμάτων, ανακοίνωσε στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η εύλογη συνταγματικά και ιστορικά επιταγή για συναινετική επιταγή έτυχε και με το παραπάνω εφαρμογής, είπε ο πρόεδρος της Βουλής προς την κ. Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Τασούλας ο οποίος εξήρε το έργο και την πορεία της κ. Σακελλαροπούλου, είπε ότι στο πρόσωπό της  τιμάται η Δικαιοσύνη ενώ μίλησε για τις σύγχρονες προκλήσεις της χώρας και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της.

Η Ελλάς στις αρχές της 3ης δεκαετίας του 21ου αιώνα, τόνισε ο κ. Τασούλας, διεκδικεί βάσιμα και αποφασιστικά τη θέση της στον σύγχρονο προηγμένο κόσμο έχοντας για πρώτη φορά μια Ελληνίδα στο υψηλότερο σκαλί της Πολιτείας. «Και, κατά τον ποιητή, «Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο πρέπει με το δικαίωμά σου να ’σαι πολίτης εις των ιδεών την πόλι. Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν. Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης».

Και απ’ αυτό το κορυφαίο σκαλί, συμπλήρωσε, «θα εκπροσωπήσετε την Ελληνική Δημοκρατία στον μεγάλο εορτασμό της συμπληρώσεως 2 αιώνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Έναν εορτασμό που θα κάνουμε με τους στοχασμούς μας γόνιμα στραμμένους οπίσω προς τα ιδρυτικά χρόνια του Κράτους μας, αλλά και με το βλέμμα μας στραμμένο μπροστά προς ένα αισιόδοξο μέλλον, που ήδη οικοδομείται από τους Ελληνες και τις Ελληνίδες».

Έχετε ήδη αποδείξει με την αυτοδημιούργητη πορεία σας, σημείωσε ο κ. Τασούλας,  πως διαθέτετε το θεσμικό παράστημα, ώστε να ανταποκριθείτε πλήρως στις ευθύνες του αξιώματος που μόλις προ ολίγου η Βουλή των Ελλήνων σας ανέθεσε.

«Ρυθμιστής του πολιτεύματος και εκφραστής της ενότητος του Εθνους που καλείται να εκπέμψει θετικά και γόνιμα μηνύματα στο εσωτερικό και εθνική αξιοπρέπεια στο εξωτερικό. Στο εσωτερικό, όπου ξεκίνησε μία πορεία εμπέδωσης κανονικότητας και προκοπής και στο εξωτερικό όπου η όξυνση της εξ ανατολών προκλητικότητας απαιτεί σφυρηλάτηση τόσο της εθνικής ενότητας όσο και της αποτρεπτικής μας ισχύος».

Ευχαριστίες Σακελλαροπούλου

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές και διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συναίσθηση για το βάρος που επωμίζεται.

«Δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου βάσει όσων προβλέπει το Σύνταγμα. Η χώρα μας, ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου αποτελεί παράγοντα σταθερότητας , ανάπτυξης και σταθερότητας στην περιοχή».

Απαραίτητη προϋπόθεση, πρόσθεσε,  είναι η διασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας της χώρας.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκλογή της, η κ. Σακελλαροπούλου στάθηκε μεταξύ άλλων στην σημασία που έχει για τη χώρα μας η εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο «ενός κλίματος ηρεμίας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης» όπως είπε ενώ μίλησε και για την ανάγκη επιστροφής των νέων από το εξωτερικό».

Διαβεβαίωσε, δε,  ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις της, για να εκπληρώσει το θεσμικό της ρόλο.

H κ. Σακελλαροπούλου, συγκινημένη ευχαρίστησε τη Βουλή για την εκλογή της και την αντιπροσωπεία για τα θερμά της λόγια, υπογραμμίζοντας ότι έχει πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζεται και του χρέους που αναλαμβάνει.

«Η χώρα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης και πολιτισμού και για να συνεχίζει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», σημείωσε.

Η κ. Σακελλαροπούλιουτ έδωσε το στίγμα της για τα μείζονα ζητήματα, μεταξύ αυτών η οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή, η φυγή των νέων στο εξωτερικό, η μετακίνηση των πληθυσμών, η προστασία αδυνάμων και η υποχώρηση του κράτους δικαίου.

«Προσβλέπω σε μία κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα, στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο κείμενο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», είπε η κ. Σακελλαροπούλου και μίλησε στη συνέχεια για μία κοινωνία που στηριζόμενη στη μακρά της δημοκρατική παράδοση επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. «Για αυτό το μέλλον διαβεβαιώνω ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου», συμπλήρωσε.

Η ορκωμοσία της κυρίας Σακελλαροπούλου θα γίνει στις 13 Μαρτίου 2020 μετά την λήξη της θητείας του νυν προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγραψε ιστορία καθώς ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το κοινοβούλιο ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου η οποία διαδέχεται τον Προκόπη Παυλόπουλο εκλέχθηκε νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας 261 ψήφους.

Την ικανοποίησή του για την την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου με ευρεία πλειοψηφία στην Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει στην νέα εποχή» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024