Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν υπάρχουν ασαφή όρια σε μια σχέση

Όταν υπάρχουν ασαφή όρια σε μια σχέση

Τέτοια όρια αφορούν φυσικά τόσο τον προσωπικό όσο και τον επαγγελματικό χρόνο και των δύο

Μια σχέση πρέπει να διακρίνεται από ξεκάθαρες καταστάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πρέπει να έχει ειπωθεί ήδη αν θα έχετε μονογαμική σχέση, αν θα φλερτάρετε ή θα κάνετε σεξ και με άλλους.

Το ίδιο ισχύει και με το θέμα των ορίων. Τα όρια είναι καλό να μπαίνουν, να είναι καθορισμένα και να μη συγχύζεται το ένα ή και τα δύο άτομα της σχέσης για το τι συμβαίνει καθώς και τι προτεραιότητες υπάρχουν.

Έλλειψη ευχαρίστησης

Τα ασαφή όρια σχέσεων σχεδόν πάντα οδηγούν σε δυσαρέσκεια, κάτι που μπορεί να επιδεινωθεί με το χρόνο – για εσάς και το σύντροφό σας.

«Ενώ όλοι θέλουμε να αγαπήσουμε τους άλλους, πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να καθιερώσουμε υγιή όρια και πρότυπα καθώς είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε», λέει η εμπειρογνώμονας  Lisa Concepcion, που έχει ιδρύεσει το LoveQuestCoaching.

Μόλις το κάνετε αυτό, θα έχετε μια καλύτερη και μία πιο υγιή σχέση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να μιλάτε για το χρόνο που θέλετε να ξοδεύετε μαζί και τον χρόνο που θα αφιερώνετε ο καθένας στον εαυτό του. Πολύ σημκαντικό είναι να πείτε και τι και οι δύο επιθυμείτε να βγει από τη σχέση. Γνωρίζοντάς τα όλα αυτά από νωρίς μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο παρεξηγήσεων.

Επικοινωνία

Είναι το σημαντικότερο στοιχείο μιας σχέσης μετά τη συναισθηματική, ρομαντική ερωτική χημεία και τα συναισθήματα. Η επικοινωνία όταν είναι καλή, καθιστά μια σχέση λειτουργική και παραγωγική και για τα δύο άτομα.

Το θέμα είναι το ζευγάρι να βλέπει αυτό που έχει ως κάτι που μπορεί να δημιουργήσει «θαύματα». Να είναι ένα «team», που θα βοηθά και θα στηρίζει ο ένας τον άλλον ψυχολογικά και θα μοιράζονται κοινά άγχη και ανησυχίες.

Για αυτό το παν είναι τα ζευγάρια να μιλάνε και μάλιστα για τα πάντα. Να λένε ακριβώς τι ενοχλεί τον καθένα και να μην το κρύβουν, διαφορετικά αυτό με τον καιρό θα κάνει τη σχέση δυσλειτουργική.

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024