
Διασώθηκαν 40 μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν τη Μάγχη
Περίπου 40 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά, εντοπίστηκαν σήμερα ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη, όπως έγινε γνωστό από τις γαλλικές αρχές.
Περίπου 40 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά, εντοπίστηκαν σήμερα ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη, όπως έγινε γνωστό από τις γαλλικές αρχές.
Οι περισσότεροι βρέθηκαν σε μια παραλία της βόρειας Γαλλίας, όπου εξόκειλε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν.
Σύμφωνα με τη νομαρχία του Πα-ντε-Καλέ, από τους 35 μετανάστες που βρέθηκαν στην παραλία του Τουκέ-Παρί-Πλαζ, οι 18 ενήλικες είναι Ιρανοί, και οι υπόλοιποι έξι είναι Ιρακινοί. Οι εθνικότητες των 11 παιδιών, ηλικίας από 3 έως 14 ετών, δεν έχουν διευκρινιστεί. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στη ναυτική βάση του Τουκέ-Παρί-Πλαζ και είναι καλά στην υγεία τους.
Εξάλλου, άλλοι έξι άνθρωποι διασώθηκαν καθώς η λέμβος τους υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Μπλαν-Νεζ.
Από τα τέλη του 2018, οι απόπειρες διάπλου της Μάγχης από επίδοξους μετανάστες έχουν πολλαπλασιαστεί, παρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως λόγω των ρευμάτων και της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας των νερών στο στενό. Από την 1η Ιανουαρίου, τουλάχιστον 52 άνθρωποι διασώθηκαν από τις γαλλικές αρχές αφού προσπάθησαν να φτάσουν στη Βρετανία δια θαλάσσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)

