Η προφύλαξη ως γνωστόν είναι απαραίτητη για την πρόληψη μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης καθώς επίσης και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Είναι απαραίτητη είτε για τους άντρες, είτε για τις γυναίκες.

Εφαρμογή προφυλακτικού

Ο τρόπος που εισάγετε ένα γυναικείο προφυλακτικό είναι παρόμοιο με το πώς βάζετε ένα ταμπόν. Μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο στην αρχή. Χρησιμοποιήστε ένα νέο προφυλακτικό κάθε φορά που κάνετε σεξ.

Προσέξτε να μην το σκίσετε την ώρα που ανοίγετε τη συσκευασία. Βάλτε το προφυλακτικό πριν να υπάρχει κάποια επαφή μεταξύ του πέους και του κόλπου ή του πρωκτού. Βάλτε λιπαντικό στο κλειστό άκρο του προφυλακτικού.

Βρείτε την πιο άνετη θέση για να το βάλετε μέσα. Μπορεί να προτιμάτε να ξαπλώσετε, ή να στέκεστε με ένα πόδι σε μια καρέκλα. Σπρώξτε το δακτύλιο στο κλειστό άκρο του προφυλακτικού μαζί και το τοποθετήστε το στον κόλπο σας όσο το δυνατόν περισσότερο, όπως ένα ταμπόν.

Για το πρωκτικό σεξ, αφήστε το δαχτυλίδι να ανοίξει και να παραμείνει στη θέση του. Αφήστε το δακτύλιο στο άλλο άκρο να κρεμάσει περίπου μια ίντσα έξω από τον κόλπο ή τον πυθμένα σας.

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα θηλυκά προφυλακτικά;

Τα θηλυκά προφυλακτικά λειτουργούν σχεδόν όπως και τα αντρικά προφυλακτικά εφόσον τα χρησιμοποιείτε σωστά. Είναι περίπου 95% αποτελεσματικά, πράγμα που σημαίνει ότι σε ένα χρόνο, 5 στις 100 γυναίκες που το χρησιμοποιούν με τον σωστό τρόπο κάθε φορά θα μείνουν έγκυος.

Σε σύγκριση με 2 από τις 100 γυναίκες των οποίων οι σύντροφοι χρησιμοποιούν πάντα τα αντρικά προφυλακτικά σωστά. Για ζευγάρια που δεν το χρησιμοποιούν πάντα με τον σωστό τρόπο, περίπου 21 στις 100 γυναίκες θα μείνουν έγκυος κάθε χρόνο.

Για τους άνδρες χρήστες προφυλακτικών, ο αριθμός αυτός είναι 18. Τα γυναικεία προφυλακτικά δεν θα εξαλείψουν τον κίνδυνο να κολλήσετε μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια (STD), αλλά μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητές αυτές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο