Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο σύντροφός σου δε σε στηρίζει στις επιλογές σου

Όταν ο σύντροφός σου δε σε στηρίζει στις επιλογές σου

Σίγουρα δεν είναι όλες οι επιλογές που κάνει κανείς εύκολες για να τις δεχτεί και να της στηρίξει κάποιος. Αλλά είναι είναι καλές επιλογές τότε θα έπρεπε να είναι εκεί

Το να έχεις κάνει επιλογές για το μέλλον σου με αποτέλεσμα να θες υποστήριξη και να χαρεί ο σύντροφός σου είναι κάτι το πλήρως λογικό. Δε μιλάμε φυσικά για επιλογές που θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε εσένα, όπως να αποφασίσεις ότι θες να καπνίζεις. Μιλάμε για επιλογές όπως να κάνεις μία άλλη δουλειά, να φτιάξεις το σπίτι σου όπως θες κλπ.

Υποστήριξη

Είναι πολύ κακό το γεγονός ότι έχεις πάρει μία απόφαση, είτε αυτή λέγεται διδακτορικό, είτε μετακόμιση, είτε αλλαγή καριέρας και να μη σε στηρίζει ο ίδιος ο άνθρωπός σου. Αν μη τι άλλο, το να έχουμε έναν σύντροφο δε σημαίνει ότι τον έχουμε για να περνάμε μόνο καλά βλέποντας σειρές, κάνοντας σεξ και πηγαίνοντας βόλτες.

Η αλληλεγγύη που θα έπρεπε να σου δείχνει έχει άμεση συνάφεια με το τι νιώθει τελικά ο ίδιος για εσένα. Δεν είναι ότι του είπες πως θα μεταναστεύσεις και εκεί είναι λογικό να στεναχωρηθεί. Είναι ότι δε θέλει να σε βλέπει να είσαι ανεξάρτητη και αυτάρκης.

Υποβόσκει χειρισμός

Ένα χαρακτηριστικό στις σχέσεις που ο ένας από τους δύο είναι χειριστικός, είναι ότι θέλει να εξαρτάσαι έμμεσα ή άμεσα από τον ίδιο. Έτσι παίρνει την ικανοποίηση ότι του ανήκεις, ότι είσαι «κτήμα» του και ότι τον έχεις ανάγκη.

Αν βλέπεις λοιπόν αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς, όταν παίρνεις τον μισθό σου, όταν κάνεις πλάνα για το μέλλον σου, όταν κάνεις βήματα που θα φέρουν την επιτυχία στη ζωή σου και εκείνος δυσανασχετεί με όλα αυτά τότε να δείξεις προσοχή.

Μπορεί να μη θέλει να είσαι ανεξάρτητη. Μπορεί να θέλει να τον χρειάζεσαι πάντα. Ίσως αυτός να έχει μία λάθος νοοτροπία ως προς το τι είναι σχέση και αγάπη. Μία υγιής σχέση δεν έχει τέτοιες ενδείξεις και συμπεριφορές.

Πρέπει και οι δύο να είναι συναισθηματικά και αν γίνεται και οικονομικά αυτάρκεις, για να μπορούν να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Και δεν υπάρχει πιο λειτουργική σχέση, από εκείνη που αποτελείται από δύο συντρόφους που πάνω από όλα αγαπάνε αρκετά τον εαυτό τους και δύνανται να αγαπούν και ο ένας τον άλλον αντίστοιχα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024