Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο σύντροφός σου δε σου μιλάει όσο θα ήθελες

Όταν ο σύντροφός σου δε σου μιλάει όσο θα ήθελες

Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι κανείς δε μπορεί να πει σε κάποιον πόσο πρέπει να μιλάει, ο καθένας έχει την αυτοδιάθεσή του

Αν είσαι με κάποιον που εξ’ αρχής βλέπεις ότι σου μιλάει λιγότερο από όσο θα ήθελες, τότε καλό θα είναι να του πεις ότι δε σου αρέσει αυτό που συμβαίνει. Τι να κάνεις λοιπόν σε μία τέτοια περίπτωση;

Αμυντική συμπεριφορά

Είναι προφανές ότι το να έχεις αμυντική συμπεριφορά, επειδή νευριάζεις που ο σύντροφός σου δε σου μιλάει όσο θα ήθελες, θα κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα στην μεταξύ σας επικοινωνία.

Η αμυντική συμπεριφορά κάνει τον άλλον να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς σκέφτεσαι. Αν σε ρωτήσει τι έχεις και του πεις «τίποτα», μετά μη σου κάνει καθόλου εντύπωση που τα πράγματα δε βελτιώνονται ή δεν αλλάζουν γενικά προς το καλύτερο.

Ειλικρίνεια

Πες του ότι σε ενοχλεί που μιλάτε λίγο. Πες του ακριβώς τι νιώθεις. Η ειλικρίνεια είναι το βασικότερο συστατικό για να έχετε μία καλή επικοινωνία και καλή επικοινωνία συνεπάγεται καλή σχέση.

Εξήγησέ του ότι δεν έχετε την πολυτέλεια να βρίσκεστε κάθε μέρα και το λιγότερο σε προσπάθεια που θα μπορούσε ο ίδιος να κάνει, είναι να σου μιλάει περισσότερο επειδή σου λείπει. Από την άλλη δε μπορείς να τον αλλάξεις.

Αν βλέπεις ότι και να του λες κάτι τέτοιο ο ίδιος δε θέλει να το αλλάξει, τότε μην απαιτείς να γίνει όπως εσύ θέλεις εκείνος να γίνει.

Συμβατότητα

Είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα από όσο περίπλοκα τα κάνεις εσύ. Αν δε σου αρέσει ο τρόπος που επικοινωνείς με κάποιον. Αν βλέπεις ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα και εσύ νιώθεις στεναχωρημένη και ότι δε σε καλύπτει αυτό που έχεις, τότε ξέρεις εσύ τι επιλογές έχεις.

Ή θα αποδεχθείς ότι έτσι είναι ο σύντροφός σου και θα αγαπήσεις αυτά τα χαρακτηριστικά του. Ή θα χωρίσεις και θα ψάξεις να βρεις κάτι που είναι πιο συμβατό με τα δικά σου «θέλω». Σε κάθε περίπτωση η επιλογή μίας απόφασης πρέπει να γίνει κατόπιν πολλής σκέψης.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024