Η ΟΧΕ δεν δίνει σαφείς απαντήσεις, όπως όφειλε, με την ανακοίνωσή της ομοσπονδίας να… επιβεβαιώνει όσους κάνουν λόγο για σκάνδαλο μεγατόνων.

Εχουν περάσει 8 μήνες από τον περσινό 4ο τελικό της Handball Premier ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο οποίος σημαδεύτηκε από την εισβολή οπαδών και σοβαρά επεισόδια, αλλά ακόμα η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί.

Η ομοσπονδία με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας αποποιείται των δικών της ευθυνών, χωρίς όμως να αναφέρει για ποιον λόγο μετά από 8 μήνες δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση και δεν έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες ποινές.

Η ΟΧΕ δεν δίνει σαφείς απαντήσεις, όπως όφειλε, με την ανακοίνωσή της ομοσπονδίας να… επιβεβαιώνει όσους κάνουν λόγο για σκάνδαλο μεγατόνων. Μια υπόθεση, που δεν έχει εκδικαστεί, παρότι έχουν περάσει 8 μήνες. 8 μήνες ένοχης σιωπής.

Εχει ολοκληρωθεί όχι μόνο το περσινό, αλλά και το μισό φετινό πρωτάθλημα, ενώ οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν σε λίγες ημέρες στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας. Και πάλι στο ΟΑΚΑ. Εκεί που είχαν γίνει οι… ομορφιές στον περσινό 4ο τελικό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΧΕ:

«Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε σχετικά με υποθέσεις από αγώνες της περιόδου 2018-2019, η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει τα ακόλουθα:

-Η Ομοσπονδία έστελνε εγκαίρως –όπως είναι και η πάγια εβδομαδιαία τακτική- όλα τα απαραίτητα έγγραφα (φύλλα αγώνα, εκθέσεις παρατηρητών κλπ) στην Αθλητική Δικαιοσύνη.

-Στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, ορίστηκε νέα Αθλητική Δικαστής.

-Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 –και επειδή δεν είχε ακόμα εκδικαστεί καμία υπόθεση- η Ομοσπονδία με έγγραφο της ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά να παρέμβει προκειμένου το Μονομελές Δικαιοδοτικό όργανο (ΜΔΟ)να προχωρήσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των διοργανώσεων.

-Όταν στα μέσα Ιανουαρίου, η Αθλητική Δικαστής εκδίκασε τις πρώτες υποθέσεις, διαπιστώσαμε πως απουσίαζαν αυτές της περιόδου 2018-2019.

Άμεσα διενεργήσαμε έλεγχο στην αλληλογραφία της Ομοσπονδίας με το ΜΔΟ και όπως προέκυψε η Αθλητική Δικαστής είχε επιστρέψει -θεωρημένα- εννιά φύλλα αγώνα στην ΟΧΕ από τα τέλη Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να συνοδεύονται από κάποιο διαβιβαστικό έγγραφο.

Πρόκειται για φύλλα αγώνα, στα οποία υπάρχουν παρατηρήσεις διαιτητών και παρατηρητών, όχι μόνο των τελικών, αλλά και άλλων αγώνων της κανονικής διάρκειας των πρωταθλημάτων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών.

Άμεσα συγκλήθηκε Δ.Σ. για σήμερα 20 Ιανουαρίου 2020, το οποίο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1) Να γίνει ενδελεχής εσωτερικός έλεγχος σχετικά με την αποστολή και παραλαβή της αλληλογραφίας ΟΧΕ- ΜΔΟ, από την αρχή της περιόδου 2018-2019.

2) Να επαναπροωθηθούν στην νέα Αθλητική Δικαστή όλα τα φύλλα αγώνα που έχουν παρατηρήσεις και δεν έχουν εκδικαστεί, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι υποθέσεις είναι περαιωμένες, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι οι συνοδευτικές εκθέσεις (παρατηρητών, αστυνομίας κλπ) παραμένουν στα χέρια του ΜΔΟ.

Η Ομοσπονδία τήρησε στο ακέραιο την νομιμότητα και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι απέστειλε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Αθλητική Δικαιοσύνη που είναι και η μοναδική της υποχρέωση.

Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από την σφραγίδα θεώρησης –με ημερομηνία 13/6/2019- του ΜΔΟ στα φύλλα αγώνα που επεστράφησαν.

Η Ομοσπονδία δεν φέρνει καμία απολύτως ευθύνη για τον τρόπο λειτουργίας και τις αποφάσεις της Αθλητικής Δικαιοσύνης, ούτε επιτρέπεται, ούτε μπορεί να παρέμβει σε αυτή.

Με τις ανωτέρω αποφάσεις η ΟΧΕ θεωρεί ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά.

Είναι αυτονόητο πως είμαστε πάντα υπέρμαχοι στο να αποδίδεται Δικαιοσύνη, η οποία είναι και θεμέλιος λίθος για την ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων και την αποτροπή φαινομένων βίας.

Ενδεικτικά επισυνάπτουμε κάποια φύλλα αγώνα από την περσινή περίοδο, όπου εμφανίζεται ευκρινώς η σφραγίδα της θεώρησης του ΜΔΟ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr