Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Λαφαζάνη - Ναύαρχου αλ Μαχντάουι: Η Τουρκία δεν έχει θέση στη Λιβύη

Συνάντηση Λαφαζάνη – Ναύαρχου αλ Μαχντάουι: Η Τουρκία δεν έχει θέση στη Λιβύη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τους Κώστα Κατσάμπη και Βασίλη Πριμικήρη πραγματοποίησαν συνάντηση με τον ελληνομαθή Ναύαρχο του στόλου της Ανατολικής Λιβύης, ο οποίος σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της χώρας μας, Φαράζ αλ Μαχντάουι

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τους Κώστα Κατσάμπη και Βασίλη Πριμικήρη πραγματοποίησαν συνάντηση με τον ελληνομαθή Ναύαρχο του στόλου της Ανατολικής Λιβύης, ο οποίος σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της χώρας μας, Φαράζ αλ Μαχντάουι.

Η συνάντηση έγινε σε ένα πολύ φιλικό, ζεστό και ανθρώπινο κλίμα μακριά από τυπικότητες και σε αυτήν έγινε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Λιβύη, τη Βόρειο Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και ο Ναύαρχος Φαράζ αλ Μαχντάουι υποστήριξαν ότι το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο είναι παράνομο και αποσταθεροποιητικό και ότι είναι αναγκαίο να ακυρωθεί άμεσα ως μέρος μιας θετικής εξέλιξης για την Λιβύη και την περιοχή μας.

Επίσης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Ναύαρχος Φαράζ αλ Μαχντάουι τόνισαν ότι είναι αδιανόητο να υπάρξει μια θετική λύση και μια ανεξάρτητη δημοκρατική προοπτική για τη Λιβύη με την κηδεμονία της Τουρκίας και  με την παρουσία στρατευμάτων της και των τζιχαντιστών μισθοφόρων της στη χώρα.

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε την ανάγκη να διαμορφωθεί στη χώρα μας μια πλατιά επιτροπή πολιτών, χωρίς κομματικές χειραγωγήσεις, που θα έχει ως στόχο την ανάληψη δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη της φιλίας και της συνεργασίας Ελλάδας και Λιβύης στη βάση της υποστήριξης της εθνικής ανεξαρτησίας τους, της ισότιμης προωθημένης συνεργασίας τους, στη βάση του αμοιβαίου οφέλους τους και της διεθνούς νομιμότητας.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024