Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ : Επισπεύδονται οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

ΕΕ : Επισπεύδονται οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

Οι υπουργοί Εξωτερικών συμφωνήσαν στις Βρυξέλλες να ζητήσουν από την ομάδα εργασίας του Συμβουλίου, relex, να επισπεύσει και να καταγράψει τα ονόματα των ατόμων και των οντοτήτων που θα περιληφθούν στη λίστα των σχετικών αποφασισμένων κυρώσεων

Οι υπουργοί Εξωτερικών συμφωνήσαν στις Βρυξέλλες να ζητήσουν από την ομάδα εργασίας του Συμβουλίου, relex, να επισπεύσει και να καταγράψει τα ονόματα των ατόμων και των οντοτήτων που θα περιληφθούν στη λίστα των σχετικών αποφασισμένων κυρώσεων για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ανακοίνωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Υπό το πρίσμα των νέων τουρκικών παράνομων γεωτρήσεων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Συμβούλιο καλεί την αρμόδια ομάδα εργασίας να επιταχύνει και να ολοκληρώσει τις εργασίες της όσον αφορά τους καταλόγους των φυσικών προσώπων και οντοτήτων που εμπλέκονται στις προαναφερθείσες παράνομες δραστηριότητες» δήλωσε συγκεκριμένα ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ερωτηθείς σχετικά ο ύπατος εκπρόσωπος τόνισε ότι η ομάδα εργασίας πρέπει να επισπεύσει την εργασία της και να καταλήξει σε απόφαση.

«Φουντώνει» η κόντρα Τουρκίας – ΕΕ

Η απόφαση της ΕΕ έρχεται σε συνέχεια της του νέου γύρου τουρκικών γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες που ανακοίνωσε η Τουρκία στα ανοικτά της Κύπρου.

Απόφαση πάντως που οδήγησε στην έντονη καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αθήνας και της Λευκωσίας.

«Όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας οφείλουν να απέχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», υπενθύμισε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η πρόθεση της Τουρκίας να ξεκινήσει νέες δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης στην ευρύτερη περιοχή κινείται δυστυχώς προς την αντίθετη κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Μπορέλ.

Συμπλήρωσε δε, ότι η ΕΕ είναι σε θέση να αποφασίσει στοχευμένες κυρώσεις εναντίον «των προσώπων ή των οντοτήτων που είναι υπεύθυνα για μη εγκεκριμένες δραστηριότητες γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο ή που εμπλέκονται σ’ αυτές τις δραστηριότητες».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024