Ζακ Κωστόπουλος : Στο εδώλιο οι έξι κατηγορούμενοι για το θάνατό του
Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, ο μεσίτης και 4 αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.
Ανοίγει ο δρόμος για το εδώλιο του κατηγορουμένου για τους έξι κατηγορούμενους, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του Ζάκ Κωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2018.
Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, ο μεσίτης και 4 αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.
Οι δικαστές του συμβουλίου, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ότι ορθά αποδόθηκε η επίμαχη κατηγορία και όχι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.
Σημαντική η «απόδοση δικαιοσύνης σε εύλογο χρονικό διάστημα»
Οι γονείς του 33χρονου ακτιβιστή έχουν ζητήσει με επιστολή τους εδώ και αρκετό καιρό να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί.
«Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές».
- Ελ Σαλβαδόρ: Στρατιωτικοί θα δικαστούν για τη διαβόητη σφαγή 986 πολιτών στο Ελ Μοσότε
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό

