Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μέγεθος του προφυλακτικού και η χρησιμότητά του

Το μέγεθος του προφυλακτικού και η χρησιμότητά του

Είναι ένα θέμα που απασχολεί όλον τον αντρικό πληθυσμό και κυρίως για λειτουργικούς λόγους και το βασικότερο, λόγους πρόληψης

Η χρήση προφυλακτικού είναι απαραίτητη πάντοτε. Είναι αναγκαίο για να αποφευχθούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ποια είναι τα στοιχεία σχετικά με το μέγεθος και αυτά που ισχύουν;

Οργανισμοί

Υπάρχουν πολλά εμπορικά σήματα διαθέσιμα, κάθε μάρκα έχει πολλά διαφορετικά στυλ, και υπάρχουν πολλά διαφορετικά μεγέθη. Τα προφυλακτικά, τα οποία κατά κανόνα είναι κατασκευασμένα από latex αλλά μερικές φορές είναι κατασκευασμένα από πολυουρεθάνη ή άλλα υλικά, ταξινομούνται ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα και πρέπει να πληρούν τα πρότυπα που ρυθμίζονται από ομάδες όπως ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) και η Αμερικανική Εταιρεία Δοκιμών και Υλικών (ASTM).

Το ISO, για παράδειγμα, τοποθετεί προφυλακτικά μέσω δοκιμών «έκρηξης αέρα» και «τεστ ηλεκτρισμού» για να βεβαιωθεί ότι τα προφυλακτικά είναι ελεύθερα από τρύπες και δε σπάνε. Ο ISO επιβάλλει επίσης ένα πρότυπο πάχους και θέτει απαιτήσεις για τη διάρκεια ζωής των προφυλακτικών.

Μέγεθος

Ακόμα, το πιο αναφερόμενο πρόβλημα με τα προφυλακτικά είναι η τοποθέτησή τους. Έως και 50% των ανδρών πιστεύουν ότι τα προφυλακτικά που χρησιμοποιούν δεν ταιριάζουν. Μια πρόσφατη έρευνα ζήτησε από τους άνδρες να υποβάλουν τις καταγγελίες τους σχετικά με την εφαρμογή των προφυλακτικών τους.

Σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς δήλωσαν ότι το προφυλακτικό τους ήταν πολύ σφιχτό. Άλλοι είπαν ότι ήταν πολύ μακρύ, πολύ μικρό ή πολύ χαλαρό. Η ολίσθηση και η θραύση – και πράγματα που σχετίζονται με το μέγεθος – αποτελούσαν επίσης βασικές ανησυχίε.

Άνδρες έχουν αναφέρει και άλλα προβλήματα. Κάποιοι λένε ότι το σεξ δεν έχει τόσο καλή αίσθηση όταν φορούν ένα. Άλλοι παραπονούνται για ερεθισμό, προβλήματα στη διατήρηση της στύσης, ή ότι τα προφυλακτικά τους στεγνώνουν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Υπάρχει ένα σωστό μέγεθος;

Το μέσο μέγεθος του πέους είναι κάπου μεταξύ 15 και 16 εκατοστών και 8 με 12 εκατοστά περίπου σε περιφέρεια, αν και το μέγεθος του πέους ποικίλλει. Όσον αφορά τα μεγέθη των προφυλακτικών, τόσο ο ISO όσο και η ASTM ορίζουν το ελάχιστο μήκος για προφυλακτικό σε περίπου 16 εκατοστά.

Οι περισσότεροι είναι περίπου 18 εκατοστά, και πολλοί έχουν επιπλέον χώρο σε μια «δεξαμενή» στην άκρη για να μαζευτεί το σπέρμα. Εάν το προφυλακτικό σας δεν διαθέτει, το CDC συνιστά να τσιμπήσετε μια μισή ίντσα από την άκρη του προφυλακτικού για να εξυπηρετήσετε αυτό το σκοπό. Τούτου λεχθέντος, ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν προφυλακτικά σε πολλά μεγέθη.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024