
Σκηνές χάους στη Γαλλία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να «λιντσάρουν» τον Μακρόν – Φυγαδεύτηκε από θέατρο
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Γαλλία με οργισμένο πλήθος να επιχειρεί να εισβάλει σε θέατρο όπου βρισκόταν ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και παρακολουθούσε παράσταση
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Γαλλία με οργισμένο πλήθος να επιχειρεί να εισβάλει σε θέατρο όπου βρισκόταν ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και παρακολουθούσε παράσταση.
Μάλιστα, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η παρακολούθηση της παράστασης διεκόπη βιαίως, καθώς για λόγους ασφαλείας οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας τον απομάκρυναν από το σημείο.
Je suis actuellement au théâtre des bouffes du Nord (Métro La Chapelle)
3 rangées derrière le président de la république.Des militants sont quelque part dans le coin et appelle tout le monde à rappliquer.
Quelque chose se prépare… la soirée risque d’être mouvementée. pic.twitter.com/0mfwQPwdzr
— Taha Bouhafs (@T_Bouhafs) January 17, 2020
Η βραδιά ήταν, αν μη τι άλλο, περιπετειώδης για τον Γάλλο πρόεδρο, τον οποίο κόντεψαν να λιντσάρουν οι διαμαρτυρόμενοι.
🔴Plusieurs manifestants tentent d’entrer dans le Théâtre des Bouffes du Nord alors qu’Emmanuel Macron est à l’intérieur. #greve17janvier #Macron #Paris #EmmanuelMacron #direct pic.twitter.com/JNAihVumbz
— Charles Baudry (@CharlesBaudry) January 17, 2020
Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στα βίντεο που κάνουν τον γύρο των Social Media, δεκάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής του, δημιουργώντας αναστάτωση έξω από το θέατρο Μπουφ-Παριζιέν.
https://twitter.com/JeanHugon3/status/1218277792430854150
Την ίδια στιγμή αστυνομικοί προσπαθούσαν να απωθήσουν το πλήθος από το σημείο, όπου επικράτησε αναταραχή.
Emmanuel Macron est au théâtre des Bouffes du Nord ce soir à Paris. Des manifestants se sont rassemblés devant l’entrée. Les CRS arrivent. #macron #bouffesdunord pic.twitter.com/qKsClYc36g
— Hugo Coignard (@Hugopresse) January 17, 2020
Επί έξι εβδομάδες βρίσκονται στους δρόμους οι Γάλλοι διαμαρτυρόμενοι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.
Η κυβέρνηση των Παρισίων είχε ανακοινώσει στις 11 Ιανουαρίου ότι είναι «διατεθειμένη να αποσύρει» από το νομοσχέδιό της για μεταρρύθμιση των συντάξεων το μέτρο που δίνει κίνητρα στους Γάλλους να εργαστούν έως την ηλικία των 64 ετών.
Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε επιστολή του σε συνδικάτα εργαζομένων, οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να συμφωνήσουν στα μέτρα που θα εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική ισορροπία του συνταξιοδοτικού συστήματος το 2027, διαφορετικά η παράταση των ηλικιακών ορίων για πλήρη σύνταξη θα επαναφερθεί.Κι όσο δεν συμφωνούν, τόσο θα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις.
- Ξεκίνησε η δίκη του Ιμάμογλου για πολιτική κατασκοπεία – «Σκουπίδια το κατηγορητήριο»
- Βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα
- Η εκεχειρία σε μηχανική υποστήριξη λέει ο Τραμπ, που εξετάζει στρατιωτική δράση εναντίο του Ιράν
- Οι ανεξέλεγκτοι ξένοι διαιτητές τύπου Σάντσεθ Μαρτίνεθ και ο Λανουά που αποφεύγει τα πλέι οφ τίτλου
- Δεύτερος Ιταλός σε καραντίνα για τον χανταΐό – Συναγερμός και στην Τουρκία – Ένας θετικός στις ΗΠΑ
- Σπίτι μου ΙΙ: Τι ισχύει με όσους είχαν βρει ακίνητο – Ποιοι κόβονται


