Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη : Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τα πετρέλαια

Λιβύη : Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τα πετρέλαια

Η Μονάδα Φύλαξης Πετρελαίου -μια πολιτοφυλακή που ελέγχει τα μεγάλα τερματικά εξαγωγών στην ανατολική Λιβύη- έχει παραγγείλει στις τοπικές θυγατρικές της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC) να σταματήσουν όλες τις εργασίες

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κήρυξε η Eθνική Eταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης, έπειτα από το μπλοκάρισμα στις εξαγωγές πετρελαίου από τα λιμάνια, στα ανατολικά της χώρας, που επέβαλαν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Η Μονάδα Φύλαξης Πετρελαίου -μια πολιτοφυλακή που ελέγχει τα μεγάλα τερματικά εξαγωγών στην ανατολική Λιβύη- έχει παραγγείλει στις τοπικές θυγατρικές της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC) να σταματήσουν όλες τις εργασίες, δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η κίνηση αυτή καθιστά αδύνατη την εξαγωγή πετρελαίου από τη Λιβύη, προειδοποίησε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα οδηγήσει σε απώλειες στην παραγωγή αργού πετρελαίου που ανέρχονται σε 800.000 βαρέλια ημερησίως, καθώς και σε ημερήσιες οικονομικές απώλειες που υπολογίζονται σε περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια.

Ο «λιβυκός λαός»

Η κίνηση καταγράφεται την ώρα που η Γερμανία και τα Ηνωμένα Eθνη προσπαθούν να πείσουν τον Χαφτάρ και τους ξένους υποστηρικτές του να τερματίσει τις επιχειρήσεις των δυνάμεών του, που διαρκούν εννέα μήνες, για την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας, έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του πρωθυπουργού Φάγεζ αλ Σάρατζ.

Μέλη φυλών σε περιοχές που ελέγχει φράξια του LNA εισέβαλαν στο λιμάνι Ζουεϊτίνα, από όπου εξάγεται αργό, και ανακοίνωσαν ότι κλείνουν όλους τους τερματικούς σταθμούς.

Ο εκπρόσωπος του LNA, Αχμεντ Μισμάρι, δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους ότι «ο λιβυκός λαός» έκλεισε τα λιμάνια.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024