Ο σεφ που σέρβιρε πιάτα 350 δολαρίων, μαγειρεύει για παιδιά σε σχολεία
Οι «πελάτες» μου πλέον «είναι πέντε χρονών, έχουν τέσσερα δόντια και μόνο δέκα λεπτά για να φάνε» λέει ο ίδιος
Spotlight
-
Υπόθεση δουλείας στην Πορτογαλία - Επί 17 χρόνια τον ανάγκαζαν να ζει σαν σκλάβος
-
Πάνω από 130 οι συλλήψεις στο UCLA μετά τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας - Μπάιντεν κατά φοιτητών
-
Ελαιόλαδο: Ξεμένει ο πλανήτης – Φόβοι για νέα άνοδο των τιμών
-
Πέθανε και δεύτερος πληροφοριοδότης για κενά ασφαλείας στην Boeing
Ο Νταν Τζούστι ήταν επικεφαλής σεφ στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο της Δανίας, το Noma, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο».
Ο Νταν έφτιαχνε ευφάνταστα πιάτα χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, τα οποία χρεωνόντουσαν πάνω από 350 δολάρια του άτομο.
Ωστόσο, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του. Σήμερα, έχει εταιρεία η οποία φτιάχνει τα γεύματα για τα δημόσια σχολεία στο Κονέκτικατ και το Μπρονξ.
Η εργασία και το φαγητό που ετοιμάζουν για τα παιδιά στοιχίζει 3 δολάρια ανά παιδί, όσο δηλαδή θα στοίχιζε στο σχολείο για να προσφέρει προμαγειρεμένο φαγητό σε πακέτο. Όμως η ποιότητα είναι διαφορετική.
Οι «πελάτες» μου πλέον «είναι πέντε χρονών, έχουν τέσσερα δόντια και μόνο δέκα λεπτά για να φάνε» λέει ο ίδιος στο Insider.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις