Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς έφτασαν να χάσουν τους τίτλους τους Χάρι, Μέγκαν - Το χρονικό

Πώς έφτασαν να χάσουν τους τίτλους τους Χάρι, Μέγκαν – Το χρονικό

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου με μια αιφνιδιαστική για πολλούς ανακοίνωση ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσαν ότι παραιτούνται από μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανεξαρτητοποιούνται οικονομικά και πλέον θα ζουν ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βόρεια Αμερική

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου με μια αιφνιδιαστική για πολλούς ανακοίνωση ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσαν ότι παραιτούνται από μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανεξαρτητοποιούνται οικονομικά και πλέον θα ζουν ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βόρεια Αμερική.

Δέκα μέρες μετά η βασίλισσα Ελισάβετ με μια κίνηση ματ παίρνει πίσω τους τίτλους από το ζευγάρι και τους ζητά να επιστρέψουν στους Βρετανούς τα 2,4 εκατ. λίρες που χρειάστηκαν για να ανακαινίσουν το σπίτι που τους χάρισε η ίδια στο γάμο τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Η απόφασή του Χάρι και της Μέγκαν όπως ήταν φυσικό τάραξε τα νερά όχι μόνο του παλατιού αλλά και ολόκληρης της Βρετανίας που είχε να αντιμετωπίσει ανάλογο φαινόμενο από το 1936 και την απόφαση του βασιλιά Εδουάρδου του 7ου να εγκαταλείψει τον βρετανικό θρόνο.

Αιτία η επιθυμία του να παντρευτεί την αγαπημένη του Γουάλις Σίμπσον η οποία ήταν αμερικανίδα αλλά και διαζευγμένη.

Απογοητευμένη η Βασίλισσα Ελισάβετ

Πηγές του παλατιού δήλωσαν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είναι βαθιά απογοητευμένη από την ανακοίνωση του ζευγαριού αν και για πολλούς ήταν μια απόφαση που έπρεπε να περιμένει.

Σύμφωνα με την Daily Mail το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι «απογοητευμένο» ενώ φουντώνουν οι ισχυρισμοί ότι το ζευγάρι Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι, δεν είχε πει το παραμικρό στην βασίλισσα Ελισάβετ για την απόφασή τους, την οποία ανακοίνωσαν μέσω social media και συγκεκριμένα στο Instagram.

Ο Χάρι και η Μέγκαν επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων μακριά από το Σάντριχαμ, όπου συγκεντρώνεται παραδοσιακά η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Το ζευγάρι βρέθηκε για διακοπές στον Καναδά όπου πέρασε χρόνο με τους φίλους της Δούκισσας του Σάσεξ και την μητέρα της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

Δεν ήταν όμως λίγοι εκείνοι που ήλπιζαν ότι θα επέστρεφαν έστω για το γιορτινό γεύμα που διοργανώνει η βασίλισσα Ελισάβετ στο παλάτι, κάτι ωστόσο που δεν συνέβη.

Λίγες μέρες μετά την πρωτοχρονιά το ζευγάρι ξεκαθάρισε μεν ότι θα συνεχίσει να τιμάει τη βασίλισσα και την Κοινοπολιτεία αλλά δεν επιθυμεί να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας.

«Σκοπεύουμε να παραιτηθούμε από “ανώτερα” μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως τη βασίλισσα. Με τη δική σας ενθάρρυνση, κυρίως τα τελευταία χρόνια, νιώσαμε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε να ισορροπούμε τον χρόνο μας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Συνάντηση για την επόμενη μέρα

Μετά το πρώτο σοκ και της εκατέρωθεν κινήσεις εντυπωσιασμού η Μέγκαν έφυγε για τον Καναδά με τον γιο τους και ο Χάρι έμεινε πίσω για να αντιμετωπίσει την οικογένεια.

Στις 14 Ιανουαρίου η βασιλική οικογένεια αποφάσισε να συζητήσει στο Σάντριγχαμ για τη μεταβατική περίοδο σε μια συνάντηση από την οποία τελικά απουσίαζε η Μέγκαν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της βρετανικής ιστοσελίδας, κατά την διάρκεια της οικογενειακής σύσκεψης αποφασίστηκε να μην συμμετέχει σε αυτήν η Μέγκαν Μαρκλ μέσω τηλεδιάσκεψης (βρίσκεται στον Καναδά), με την απόφαση αυτή να έρχεται γιατί φοβόντουσαν πως μπορεί να υπάρξει με κάποιον τρόπο διαρροή των συζητήσεων.

Πηγή από το Παλάτι, ανέφερε πως η απόφαση των συμβούλων της βασίλισσας ήταν να μην γίνει τηλεδιάσκεψη με την Μέγκαν Μαρκλ, καθώς δεν ήταν σίγουροι για το ποιος άλλος μπορεί να άκουγε την συζήτηση, αλλά και γιατί, στην τελική, «πρόκειται για οικογενειακό συμβούλιο και όχι για διάσκεψη μέσω τηλεφώνου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The Duke and Duchess of Sussex joined hundreds of veterans and their families at the 91st Field of Remembrance at Westminster Abbey, to honour and remember those who lost their lives in service of their country. Their Royal Highnesses each planted a Cross of Remembrance, paying respect to those who have served in our Armed Forces. They were then honoured to spend time meeting with veterans and family members from all areas of the Armed forces – from those who have served in past campaigns to more recent conflicts. This is the seventh time The Duke has attended the Field of Remembrance – having previously accompanied The Duke of Edinburgh for several years. The Duchess of Sussex was grateful to be able to join her husband on this important day and to personally recognise those who have served. #remembrance #lestweforget

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

Ένα διαζύγιο όχι τόσο βελούδινο

Η λύση για το Megxit δόθηκε και από ότι φαίνεται το διαζύγιο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με τη βασιλική οικογένεια δεν θα είναι και τόσο βελούδινο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο πρίγκιπας Χάρι και η δούκισσα του Σάσεξ αποποιούνται τους βασιλικούς τους τίτλους με τη βασίλισσα να δηλώνει «ευτυχής» που βρέθηκε ένας εποικοδομητικός τρόπος για να συνεχίσει η οικογένεια την πορεία της».

Εκτός από τους τίτλους η Μέγκαν και ο Χάρι πρέπει να επιστρέψουν στους Βρετανούς τα 2,4 εκατομμύρια λίρες τα οποία δαπανήθηκαν για να ανακαινιστεί το πολυτελές σπίτι που τους έκανε δώρο η βασίλισσα Ελισάβετ για το γάμο τους.

Άνθρωποι του παλατιού δήλωσαν ότι με τη νέα ρύθμιση πρέπει το ζευγάρι να αποποιηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα και δεν παίρνει πια δημόσιους πόρους για τα έξοδά του. «Αυτό το νέο μοντέλο θα ισχύσει από την Άνοιξη που 2020»  δήλωσαν χαρακτηριστικά.

H βασίλισσα Ελισάβετ δήλωσε: «Μετά από πολλούς μήνες συνομιλιών και τις πρόσφατες συζητήσεις, χαίρομαι που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να συνεχίσει ο εγγονός μου και η οικογένεια του. Ο Χάρι και η Μέγκαν θα είναι πάντα αγαπητά μέλη της οικογένειάς μου. Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που τους περιμένουν σαν αποτέλεσμα του εξονυχιστικού ελέγχου που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη δουλειά που έκαναν για τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και πέρα από αυτήν και είμαι πολύ περήφανη για το πόσο γρήγορα έγινε η Μέγκαν μέλος της οικογένειας. Ελπίδα όλης της οικογένειας είναι η σημερινή συμφωνία να τους επιτρέψει να αρχίσουν μια ευτυχισμένη και ειρηνική ζωή».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024