Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η σχέση σου δεν είναι υγιής

Όταν η σχέση σου δεν είναι υγιής

Ορισμένα στοιχεία είναι ενδεικτικά να σε κάνουν να καταλάβεις ότι η σχέση σου δεν είναι υγιής

Μία σχέση όταν έχει παραβατικές και απάνθρωπες συμπεριφορές απέναντι στο άτομο, τότε πρέπει ο χωρισμός να είναι ο μονόδρομος. Όταν όμως αυτός ο χωρισμός γίνεται θα πρέπει το άτομο που παρενοχλείται με ψυχολογικό ή σωματικό τρόπο, να βρίσκεται σε «ζώνη ασφαλείας».

Κακοποιητική συμπεριφορά συντρόφου

Οι σχέσεις που δεν είναι υγιείς βασίζονται στην εξουσία και τον έλεγχο, όχι στην ισότητα και το σεβασμό. Στα πρώτα στάδια μιας καταχρηστικής σχέσης, μπορεί να μην νομίζετε ότι οι λάθος  συμπεριφορές είναι μεγάλη υπόθεση.

Ωστόσο, η κτητικότητα, οι προσβολές, οι κατηγορίες ζήλιας, η φωνή, η ταπείνωση, η σωματική βία, η ψυχολογική πίεση ή άλλες καταχρηστικές συμπεριφορές, είναι – στη ρίζα τους – προσπάθειες εξουσίας και ελέγχου.

Θυμηθείτε ότι η κατάχρηση είναι πάντα μια επιλογή και αξίζετε να σας σέβονται. Δεν υπάρχει δικαιολογία για οποιαδήποτε κακοποίηση. Αν νομίζετε ότι η σχέση σας είναι μη υγιής, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τώρα την ασφάλειά σας.

Καταλάβετε ότι ένα άτομο μπορεί να αλλάξει μόνο αν θέλει. Δεν μπορείτε να αναγκάσετε τον σύντροφό σας να αλλάξει τη συμπεριφορά του αν δεν πιστεύει ότι κάνει λάθος. Εστιάστε στις δικές σας ανάγκες. Φροντίζετε τον εαυτό σας. Η ευεξία σας είναι πάντα σημαντική. Παρακολουθήστε τα επίπεδα άγχους σας, πάρτε το χρόνο να είστε με τους φίλους σας, να έχετε αρκετό ύπνο.

Χωρισμός και βοήθεια

Εάν διαπιστώσετε ότι η σχέση σας σας αποστραγγίζει ψυχολογικά, εξετάστε το ενδεχόμενο να τερματίσετε τη σχέση σας. Συνδεθείτε με τα συστήματα υποστήριξης. Συχνά, οι δράστες προσπαθούν να απομονώσουν τους συντρόφους τους. Συζητήστε με τους φίλους σας, τα μέλη της οικογένειας, γενικά τους οικείους σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την συναισθηματική υποστήριξη που χρειάζεστε.

Θυμηθείτε ότι αξίζετε να αισθάνεστε ασφαλείς και αποδεκτοί στη σχέση σας. Παρόλο που δεν μπορείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας για να είστε ασφαλείς.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024